У Німеччині ЗМІ звинуватило українського посла в залякуванні
У Німеччині ЗМІ звинуватило українського посла в залякуванні

У Німеччині ЗМІ звинуватило українського посла в залякуванні

Німецька газета Berliner Zeitung виступила зі звинуваченням у залякуванні на адресу посла України Олексія Макеєва.

Як пише Bild, український посол розкритикував газету Berliner Zeitung за те, що вона поширює проросійські наративи. "Навіть російське посольство з радістю їх репостить - настільки там спотворені реальність і правда про російську війну", - написав він. Також він порівняв газету з іномовленням "Московського радіо" - пропагандистською радіостанцією СРСР.

На це Berliner Zeitung відповіла, що розглядає претензії Макєєва, як необґрунтовані нападки на поіменно названих редакторів і авторів, "спробу залякування, а отже, як посягання на свободу преси". У виданні пішли ще далі і заявили, що український посол атакує їх, оскільки сам співпрацює з виданням Tagesspiegel, яке конкурує з ними.

Коментуючи ситуацію, що склалася, виданню BILD, Макєєв зазначив: "На мою ґрунтовану на фактах критику маніпулятивних репортажів, Berliner Zeitung зобразила себе жертвою і викривила мою критику, перетворивши це на атаку на свободу преси". Дипломат додав, що поважає і цінує свободу преси, а також справжню культуру дебатів і свободу вираження думок, але не підміну понять для відволікання уваги. "На жоден пункт моєї критики не було дано об'єктивної відповіді. А абсурд про те, що посол нібито захищає українські інтереси не за посадою, а заради конкуруючої газети - це чистий наклеп"", - констатував Макєєв.

Український посол у Німеччині

Навесні минулого рокуколишній посол України в Німеччині Андрій Мельник, відомий своїми різкими висловлюваннями, вкотре публічно розкритикував свого наступника Олексія Макеєва. Макєєв відповів. Він сказав, що звинувачення його попередника Мельника, який зараз обіймає посаду заступника глави МЗС, не є офіційною позицією МЗС. Він також підкреслює, що результати його роботи можна легко побачити.

Источник материала
Поделиться сюжетом