20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Макрон розповів, про що говорили міністри оборони Франції та РФ
Макрон розповів, про що говорили міністри оборони Франції та РФ

Макрон розповів, про що говорили міністри оборони Франції та РФ

Макрон розповів, про що говорили міністри оборони Франції та РФ

Шойгу спробував звинуватити Францію у причетності до теракту у "Крокусі".

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню вперше з жовтня 2022 року провів телефонну розмову із міністром оборони Росії Сєргєєм Шойгу. Про це розповів у коментарях журналістам президент Франції Еммануель Макрон.

Макрон заявив, що дзвінок був продиктований готовністю Франції поділитися «корисною інформацією» про теракт у Москві в рамках «спільної роботи з усіма тими, хто постраждав від тероризму».

За його словами, Шойгу спробував звинуватити Францію у причетності до теракту у концертній залі "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї. Також він повторив кремлівський наратив про те, що до теракту нібито причетна Україна.

Макрон сказав, що такі коментарі «справді були сміховинними та загрозливими, і в цьому немає нічого нового».

«Безглуздо говорити, що за цим стоїть Франція, а за цим стоять українці. Це нісенітниця. Це не відповідає дійсності, це маніпуляція інформацією, яка є частиною російського арсеналу війни», - наголосив він, передає France24.

Міністерство оборони Франції заявило після телефонної розмови у середу, що міністр Себастьян Лекорню рішуче засудив напад 22 березня на концертний зал у передмісті Москви, внаслідок якого загинуло 145 людей.

Лекорню «підтвердив, що Франція не має у своєму розпорядженні жодної інформації, яка пов'язує цей напад з Україною», - йдеться у заяві.

Він також засудив війну Росії в Україні та заявив, що Франція продовжуватиме підтримувати Київ «доти і так інтенсивно, як це необхідно», згідно із заявою французького міністерства оборони.

Як повідомлялося, Путін підбадьорений новим шестирічним терміном при владі та спробою звинуватити Україну в теракті у «Крокус Сіті Холлі». Тому він налаштований на досягнення своїх військових цілей після того, як попередні дипломатичні контакти зі США наприкінці минулого року скінчилися безрезультатно.

Докладніше про те, хто винен у трагедії, читайте у статті Лесі Литвинової "Крокус: день шакала".

Источник материала
Поделиться сюжетом