19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Tesla анонсувала презентацію роботаксі: коли покажуть авто без водія
Tesla анонсувала презентацію роботаксі: коли покажуть авто без водія

Tesla анонсувала презентацію роботаксі: коли покажуть авто без водія

Компанія Tesla представить своє перше роботаксі наприкінці 2024 року. Йдеться про авто, яке їздитиме без наявності водія всередині.

Tesla представить своє перше роботаксі: подробиці

Про це Ілон Маск заявив у соцмережі X (Twiter). Мільярдер зазначив, що анонс відбудеться вже 8 серпня 2024 року. Зазначається, що на тлі цієї заяви, акції корпорації Tesla подорожчали одразу на 5,1%, після великого падіння в ціні на 34% у 2024 році.

Зараз дивляться

Анонсування роботаксі від Tesla – цілком очікуваний крок, оскільки компанія вже близько 5 років посідає лідерство в розробка автопілота для транспорту – йдеться про систему FSD (Full Self-Driving).

За совами мільярдера, автомобільна платформа нового покоління буде доступна на дешевших моделях електрокарів, а також на роботаксі. Щоправда, на сьогодні Ілон так і не показав прототипи своїх новинок.

Втім, конкуренти також не сидять склавши руки – нещодавно компанія Xiaomi пустила в продаж перший електрокар SU7. Автомобіль може похвалитися трьома комплектаціями і максимальною дальністю ходу без підзарядки у 800 км. І хоча швидкість розгону не зрівняється з авто Tesla, автомобіль справив враження на автолюбителів, які моментально розкупили транспорт.

Теги по теме
Илон Маск Tesla
Источник материала
Поделиться сюжетом