На фронті загинув Сергій Коновал – оператор і співпродюсер фільмів про УПА
На фронті загинув Сергій Коновал – оператор і співпродюсер фільмів про УПА

На фронті загинув Сергій Коновал – оператор і співпродюсер фільмів про УПА

6 квітня поблизу Часового Яру на Донеччині загинув молодший лейтенант ЗСУ Сергій Коновал з позивним Норд. У травні йому мало виповнитися 32 роки.

Що відомо про Сергія Коновала

Сергій Коновал служив командиром 2-ї стрілецької роти Сталева сотня 2-го стрілецького батальйону імені Т. Хаммера 67 ОМБр. Брав участь у боях за Київщину, Харківщину, Донеччину, також воював на Лиманському напрямку.

У січні 2024 року військовослужбовець одружився з волонтеркою Ольгою Данченко.

Зараз дивляться

Прощання з Сергієм Коновалом та його побратимом Тарасом Петришиним відбудеться 9 квітня на Майдані Незалежності в Києві. А 10 квітня героїв поховають в рідному для них Тернополі.

Сергій Коновал долучився до боротьби проти російських окупантів у 2014 році, вступивши до складу Добровольчого Українського Корпусу Правий сектор.

Він є одним із засновників Дому ветерана в Тернополі. Сергій працював начальником відділу Тернопільського обласного молодіжного методичного центру, організовував різні національно-патріотичні заходи. У 2018 році став учасником благодійного велопробігу 20 штатами США на підтримку України.

Коновал був оператором і співпродюсером фільмів Шлях поколінь, Дорога в Карпати, Трохи нижче неба. Це стрічки про діяльність УПА, захисників Донецького аеропорту. Також він знімав кліп про Тернопіль на пісню місцевого гурту Кожен з нас.

Фото: Михайло Ухман

Теги по теме
Смерть
Источник материала
Поделиться сюжетом