Атака авіазаводу в РФ, вибухи на Львівщині та Харкові й генератори від ЄС: головні новини 9 квітня
Атака авіазаводу в РФ, вибухи на Львівщині та Харкові й генератори від ЄС: головні новини 9 квітня

Атака авіазаводу в РФ, вибухи на Львівщині та Харкові й генератори від ЄС: головні новини 9 квітня

В Україні низка міст опинилася під атакою РФ – вибухи лунали у Запоріжжі, Одесі, Харкові, а також у Львівській області. Крім того, країна-агресор обстріляла Слов’янськ та Семенівку на Чернігівщині.

У Росії два безпілотники атакували авіаційний завод.

Крім того, Україні США відправили конфісковану в Ірану техніку. Також нашій країні від ЄС надано 167 генераторів – вони вже в дорозі.

Зараз дивляться

Які події сталися в Україні та світі 9 квітня 2024 року – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

  • Вибухи у містах України
  • Обстріл Слов’янська та Чернігівщини
  • Техніка та генератори Україні
  • Атака авіазаводу в РФ
  • Засідання ООН через загрозу для ЗАЕС
  • Відсторонення Вітюка
  • Знакова справа щодо клімату

Вибухи у містах України

. Під час атаки країни-агресора два удари прийшлися по цивільному підприємству, через що четверо поранених. Двоє з них шпиталізовані, двоє відмовилися від медичної допомоги.

В . Попередньо РФ атакувала Одещину балістичною ракетою Іскандер-М, а під атакою опинилися прибережно-рекреаційна зона. Наслідки уточнюються.

Зранку через удар Шахедами по Одеській області уламками було обірвано лінію електропередачі. В операційній зоні ОК Південь один на Одещині, два – на Херсонщині та по три – на Миколаївщині й Дніпропетровщині.

Вранці 9 квітня ворог атакував Запоріжжя.

У 9 квітня уламки Шахедів пошкодили критичний об’єкт. На щастя, жертв і постраждалих немає.

Обстріл Слов’янська та Чернігівщини

Троє людей поранені внаслідок атаки РФ Слов’янська – їм 53, 64 і 66 років. Усі отримали необхідну медичну допомогу та відмовилися від госпіталізації.

– Ситуація в області залишається складною і кожен, хто досі не виїхав до більш безпечних регіонів, постійно наражає себе на смертельну небезпеку, – зазначив голова Донецької ОВА

на Чернігівщині. За повідомленнями ОВА, одна жінка загинула.

Техніка та генератори Україні

АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ-7 і боєприпаси.

Американський уряд отримав право власності на ці боєприпаси 1 грудня 2023-го внаслідок цивільного конфіскаційного позову Міністерства юстиції США до Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

Крім того, 9 квітня стало відомо, що Marder. Зазначено, що замовлення має двозначну вартість у мільйонах євро. Постачання цієї нової партії заплановано на 2024 рік.

Після . В Україну вже їдуть 167 генераторів – 157 електрогенераторів різної потужності та десять електрогенераторів великої потужності з власних запасів вартістю €3,57 млн.

Атака авіазаводу в РФ

У Борисоглєбську Воронезької області РФ . Внаслідок нальоту дронів були уражені основні виробничі потужності підприємства.

Засідання ООН через загрозу для ЗАЕС

Рада ООН анонсувало у четвер, 10 квітня, екстрене засідання через загрози для ЗАЕС.

Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило, що в неділю безпілотники завдали удару по захопленому Росією об’єкту на півдні України, влучивши в один корпус реактора.

Відсторонення Вітюка

На час перевірки обставин, оприлюднених журналістами Слідство.Інфо напередодні, від виконання посадових обов’язків Іллю Вітюка.

Він проходитиме службу в бойовому підрозділі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з Центром спеціальних операцій А.

Знакова справа щодо клімату

9 квітня швейцарські жінки виграли знакову справу щодо клімату у європейському суді з прав людини. Вони відомі як KlimaSeniorinnen і старші 64 років. Жінки заявили, що бездіяльність їхнього уряду в області клімату створює для них ризик смерті під час спеки.

У своєму рішенні голова суду Сіофра О’Лірі зазначила, що уряд Швейцарії не виконав власних цілей щодо скорочення викидів парникових газів і не спромігся встановити національний вуглецевий бюджет.

Очікується, як пише , що це матиме резонанс у судових рішеннях по всій Європі та за її межами, а також надихне більше громад порушувати кліматичні позови проти урядів.

Теги по теме
США Евросоюз Германия Одесса Харьков Взрыв Запорожье
Источник материала
Поделиться сюжетом