20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Франція не зацікавлена в дискусіях з РФ, бо та бреше про їхні результати – голова МЗС
Франція не зацікавлена в дискусіях з РФ, бо та бреше про їхні результати – голова МЗС

Франція не зацікавлена в дискусіях з РФ, бо та бреше про їхні результати – голова МЗС

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що будь-які розмови з російськими чиновниками не в інтересах Парижа.

Про це французький міністр сказав в ексклюзивному інтерв’ю France 24 і RFI.

За його словами, Росія перекрутила суть телефонної розмови між міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню і російським міністром Сергієм Шойгу.

Зараз дивляться

– Обговорювати з російськими чиновниками більше не в інтересах Франції. Сьогодні не в наших інтересах дискутувати з російськими чиновниками, оскільки пресрелізи та повідомлення, що публікуються, є брехнею, – заявив Сежурне.

Розмова Лекорню і Шойгу

3 квітня відбулася телефонна розмова Сергія Шойгу з Себастьяном Лекорню. Російська сторона стверджує, що на переговорах наполягала саме французька сторона.

Лекорню під час розмови рішуче засудив напад на Crocus City Hall (Крокус Сіті Хол) і висловив співчуття сім’ям жертв.

При цьому французький міністр заявив, що у Франції немає відомостей, що до теракту нібито причетна Україна, про що заявляють у Москві. Тому Себастьян Лекорню закликав Росію припинити використовувати цю атаку як інструмент пропаганди.

Також Лекорню також беззастережно засудив масштабну війну, яку Росія веде в Україні, і запевнив, що Франція продовжуватиме підтримувати Україну скільки буде потрібно в її боротьбі за свободу і суверенітет.

У російському Міноборони ж стверджували, що Лекорню нібито наполегливо намагався переконати Шойгу в непричетності України і країн Заходу до атаки в Крокус Сіті Холі, “перекладаючи відповідальність” на ІДІЛ.

– Є відомості про український слід в організації теракту. Київський режим нічого не робить без схвалення західних кураторів. Розраховуємо, що в цьому випадку за цим не стоять французькі спецслужби, – заявив Сергій Шойгу.

Раніше міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що атаки українських дронів по нафтопереробних заводах на території Росії є самозахистом.

Теги по теме
Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом