Затримка допомоги США Україні: Кемерон поговорив із Трампом і зустрінеться з Конгресом
Затримка допомоги США Україні: Кемерон поговорив із Трампом і зустрінеться з Конгресом

Затримка допомоги США Україні: Кемерон поговорив із Трампом і зустрінеться з Конгресом

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон зустрівся з 45-м президентом США Дональдом Трампом у Флориді, а потім провів переговори з держсекретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном.

Про це повідомляє телеканал Sky News.

Кемерон провів переговори з Трампом

Після бесіди з Дональдом Трампом і Блінкеном, британський міністр також поспілкується з іншими представниками адміністрації Джо Байдена і членами Конгресу.

Зараз дивляться

– Його переговори [у Вашингтоні] будуть присвячені низці спільних пріоритетів США і Великої Британії, включно із забезпеченням міжнародної підтримки України та встановленням стабільності на Близькому Сході, – сказав представник міністерства закордонних справ Великої Британії.

Що стосується безпосередньо зустрічі з Трампом, то в британському зовнішньополітичному відомстві сказали, що це стандартна практика для міністрів – зустрічатися з опозиційними кандидатами в рамках їхніх звичайних міжнародних візитів.

З Байденом зустріч не запланована.

Допомога США для України

Напередодні міністри закордонних справ Великої Британії та Франції Девід Кемерон і Стефан Сежурне у своїй спільній колонці рішуче заявили, що Україна повинна виграти війну, адже, якщо Україна програє, то програють усі.

– Наслідки того, що ми не підтримаємо Україну зараз, будуть набагато більшими, ніж від того, що ми дамо відсіч Путіну, – зазначили міністри.

Раніше Кемерон заявив, що має намір використати свій візит до США для чинення тиску на Америку, щоб вона не затягувала фінансову допомогу Україні.

– Британія виділила гроші Україні цього року. Як і Європейський Союз. Америка повинна це зробити. Це заблоковано в Конгресі. Спікер (Палати представників, – Ред.) Майк Джонсон може зробити це (розблокувати) в Конгресі. Я збираюся зустрітися з ним наступного тижня і сказати, що нам потрібні ці гроші, Україні потрібні ці гроші, – написав у соцмережі X Девід Кемерон.

За його словами, на кону не тільки безпека України, а й американська, європейська безпека і безпека Британії.

Позиція Трампа

Кандидат у президенти США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що в разі його повторного обрання він зможе закінчити війну в Україні протягом 24 годин.

Теги по теме
Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом