20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Два полки РФ можуть бути причетні до розстрілу українських полонених у Кринках – ОГП
Два полки РФ можуть бути причетні до розстрілу українських полонених у Кринках – ОГП

Два полки РФ можуть бути причетні до розстрілу українських полонених у Кринках – ОГП

Слідчі перевіряють сам факт розстрілу трьох українських військовополонених у Кринках Херсонської області та ймовірну причетність до цього злочину двох підрозділів ЗС РФ.

Про це заявив керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону Єдині новини.

Розстріл українських полонених у Кринках: що відомо слідству

За його словами, інформація про з’явилась в одному з російських Telegram-каналів ще 6 квітня, а наступного дня розпочато розслідування поліцією та прокуратурою Херсонської області.

Зараз дивляться

– За цей час були проведені деякі невідкладні слідчі дії, огляди у відкритих джерелах, надані доручення до відповідних підрозділів ЗСУ, щоб вони підтвердили інформацію. Також ми перевіряємо на причетність до скоєння цього злочину кількох підрозділів окупантів, – розповів Бєлоусов.

Зокрема, як зауважив він, йдеться про 328 полк 104 дивізії ВДВ РФ, а також про 345 полк цієї ж дивізії.

– Тобто щонайменше два підрозділи 104 дивізії ВДВ РФ наразі перевіряються. Ми перевіряємо також інші підрозділи РФ, які могли бути там в цей час, – пояснив представник ОГП.

Бєлоусов розповів, що перевіряється також інформація щодо військових ЗСУ, які могли загинути, та де це могло статися – попередньо, поблизу Кринок Херсонської області.

– Станом на сьогодні загалом є 27 кримінальних проваджень за фактами загибелі 54 українських військових, які також були страчені росіянами на полі бою. Це жахливі воєнні злочини і вражає їхня системність і масовість. Починаючи з листопада минулого року ця практика набирає обертів. Хоча перший такий випадок був зафіксований нами ще в березні 2022 року, – наголосив Бєлоусов.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Убийство Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом