Верх цинізму: Росія запросила українців на "Ігри дружби"
Верх цинізму: Росія запросила українців на "Ігри дружби"

Верх цинізму: Росія запросила українців на "Ігри дружби"

Росія справді відправила запрошення деяким спортивним федераціям України виступити на так званих Іграх дружби в Єкатеринбурзі у вересні цьогорічного. Це ще в липні минулого року анонсував міністр спорту РФ Олег Матицин, а зараз окупанти з властивим собі цинізмом втілили це в життя.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" розповів в.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний. За його словами, українські спортсмени, зрозуміло, не виступатимуть на псевдозмаганнях, які росіяни мають намір перетворити на політичне шоу, а також закликали діяти інші країни.

"Ми також зверталися зі свого боку разом із Національним олімпійським комітетом. Ми зверталися до країн, які є нашими партнерами – ніхто не делегуватиме туди своїх спортсменів. Ніхто із спортсменів високого рівня не дозволить собі туди поїхати. Тому що така участь буде точкою у їхній кар'єрі та у їхньому шляху у міжнародному спорті", – сказав Бідний.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) піддав жорсткій критиці російську владу за проведення "Ігор дружби". "Це цинічна спроба Російської Федерації політизувати спорт", – заявили тоді в організації. Також до бойкоту турніру закликало і Всесвітнє антидопінгове агентство.

Як повідомляв OBOZ.UA, олімпійська чемпіонка з ковзанярського спорту Світлана Журова вимагає від України знятися з Ігри-2024 у Парижі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом