ЄС готує 14-й пакет санкцій проти РФ: що включатиме та коли ухвалять
ЄС готує 14-й пакет санкцій проти РФ: що включатиме та коли ухвалять

ЄС готує 14-й пакет санкцій проти РФ: що включатиме та коли ухвалять

Євросоюз почав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії, який мають ухвалити цієї весни.

Про це віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс під час виступу у Європарламенті 9 квітня.

Підготовка 14-го пакету санкцій ЄС проти РФ: що включатиме

– Він, ймовірно, включатиме широкий перелік обмежувальних заходів із сильним акцентом на боротьбу з обходом – наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатися порушувати верхню межу цін на експорт нафти, – наголосив він.

За його словами, вони також шукатимуть спосіб, як зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.

Зараз дивляться

Домбровскіс зауважив, що Єврокомісія постійно оцінює ефективність запроваджених заходів, аналізує, як вони застосовуються, виявляє та усуває будь-які потенційні прогалини.

Він нагадав, що з моменту повномасштабного вторгнення ЄС запровадив 13 пакетів санкцій, спрямованих на високоприбуткові сектори російської економіки, а також на багатьох фізичних і юридичних осіб, включно із заморожування активів.

– Зараз наш фокус зміщується на забезпечення належного і рівномірного виконання існуючих санкцій, закриття лазівок і боротьбу з їх обходом та ухиленням від них, – пояснив Домбровскіс.

Він запевнив, що Євросоюз продовжить чинити тиск на Росію і тих, хто підтримує її на полі бою.

– Ми продовжимо переслідувати друзів Путіна і тих, хто допомагає РФ обходити санкції або поповнювати її військовий арсенал, – підсумував єврочиновник.

23 лютого Рада ЄС ухвалила Євросоюз запровадив санкції щодо ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності України.

Теги по теме
Еврокомиссия
Источник материала
Поделиться сюжетом