20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не міг їсти і пити через ваду піднебіння: львівські хірурги вилікували 4-річного сироту
Не міг їсти і пити через ваду піднебіння: львівські хірурги вилікували 4-річного сироту

Не міг їсти і пити через ваду піднебіння: львівські хірурги вилікували 4-річного сироту

У Львові фахівці надали допомогу сироті, який не вмів їсти і пити через розщелину піднебіння.

Сирітська доля

Маленькому Ростику – 4 роки і 10 місяців, але досі він важить, як однорічна дитина. Донедавна хлопчик ходив лише удома, бо на вулиці нерівна поверхня під ногами.

Він боявся води, не вмів пити з горнятка і харчувався лише сумішшю для немовлят через ваду розвитку – розщілину піднебіння.

Коли він плакав, сестричка давала йому смоктати цукор. Суміш для малюків і цукор – от і весь раціон майже 5-річної дитини.

Батьки Ростика зловживали алкоголем, тож часу на лікування сина в них не було.

Історія всиновлення

Коли вони померли, хлопчика забрала родина з Южного, що на Одещині. Антоніна, нова мама Ростика, розповіла, що на неї справив враження пост у соціальній мережі, який якось прочитала її старша донька. Йшлося про двох сиріт, яким шукають родину, щоб не розлучати дітей.

Тому було ухвалено вирішення всиновити обох. Це сталося 19 грудня,  вдома всі вважають, що це подарунок Святого Миколая.

Одужання Ростика

Нова мама знайшла у Львові фахівців, які допомогли дитині пізнавати світ і опановувати нові навички.

Адже попри вроджену ваду розвитку виявилося, що дитину навіть не навчили жувати. У маленького пацієнта діагностували синдромальну U-подібну розщілину піднебіння.

І хоча зазвичай для цього необхідно два хірургічних втручання, львівські хірурги виправили дефект за одну операцію завдяки сучасній методиці.

Усе пройшло успішно, Ростик вже вчиться ходити вулицею, пізнав радість від катання на гойдалці. Тож доки він одужує для активної реабілітації, нова родина продовжує відкривати йому світ справжнього дитинства.

Джерело і фото: Центр дитячої медицини. Лікарня Охматдит

Теги по теме
Львов
Источник материала
Поделиться сюжетом