З’явилися супутникові знімки удару по авіазаводу в Росії
З’явилися супутникові знімки удару по авіазаводу в Росії

З’явилися супутникові знімки удару по авіазаводу в Росії

З’явилися супутникові знімки удару по авіазаводу в Росії

На підприємстві ремонтують ракети, якими РФ б’є по Україні з винищувачів та гелікоптерів.

Супутникові знімки показують пошкодження будівлі 711-го авіаційного заводу у місті Борисоглєбськ Воронезької області РФ, який розташований за понад 300 кілометрів від кордонів України. На них видно руйнування одного з корпусів на території заводу, де внаслідок удару обвалився дах.

Світлини від компанії Planet Labs опублікували журналісти розслідувального проєкту «Схеми».

Міністерство оборони Росії 9 квітня заявило про «відбиття атаки безпілотників» на місто Борисоглєбськ. У той же день Головне управління розвідки Мініоборони України підтвердило удар дронів по російському заводу.

Представник ГУР Андрій Юсов підтвердив, що під атакою опинився авіазавод. За попередньою інформацією, постраждали основні виробничі потужності підприємства.

«Цей завод єдине підприємство на території РФ, яке ремонтує всю номенклатуру ракет, котрі знаходяться на озброєнні фронтової авіації, а також відновлює наземні засоби зв'язку та радіотехнічного забезпечення польотів», ‒ розповів авіаексперт Анатолій Храпчинський.

Храпчинський навів приклади типів ракет, таких як Р-73, РВВ-АЕ, Х-25 та Р-27, які, зокрема використовуються для атак на територію України російськими вертольотами Мі-24 і Ка-52, а також винищувачами Су-24, Су-25 та Су-34.

Нагадаємо, «Схеми» оприлюднили супутниковий знімок місця ракетного удару Збройних Сил України по вузлу зв’язку Чорноморського флоту Росії у Севастополі.

Источник материала
Поделиться сюжетом