20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні через атаки РФ постраждали або були вбиті щонайменше 604 цивільних – ООН
В Україні через атаки РФ постраждали або були вбиті щонайменше 604 цивільних – ООН

В Україні через атаки РФ постраждали або були вбиті щонайменше 604 цивільних – ООН

За березень 2024 року в Україні через російську агресію загинули або були поранені щонайменше 604 людини з числа цивільних. Такий показник на 20% більший, ніж у лютому цього року.

Про це йдеться у звіті місії ООН зі спостереження за дотриманням прав людини в Україні (Місія HRMMU).

Атаки Росії по мирному населенню – оцінка ООН

За даними ООН було підтверджено, що в березні 2024 року в Україні “було вбито або поранено щонайменше 604 цивільних особи, що на 20% більше, ніж у лютому 2024 року”.

Зараз дивляться

У місії ООН пояснюють березневе зростання кількості жертв серед цивільного населення, головним чином, атаками російських окупантів із застосуванням ракет і боєприпасів по всій території України та посиленням повітряних бомбардувань поблизу лінії фронту.

– У березні було вбито або поранено щонайменше 57 дітей, що вдвічі більше, ніж у лютому. Ці жертви були спричинені, зокрема, більш активним застосуванням керованих і некерованих авіабомб, – йдеться у звіті.

Своєю чергою від мін і вибухонебезпечних пережитків війни загинули й дістали поранення щонайменше 28 цивільних осіб, зокрема 7 сільськогосподарських робітників. В ООН зазначають, що початок весняного сільськогосподарського сезону “підвищив ризик для фермерів, які почали обробляти землю”.

– У березні 2024 року внаслідок великомасштабних скоординованих атак на найважливіші об’єкти інфраструктури було знищено або пошкоджено щонайменше 20 енергетичних об’єктів по всій країні, що тимчасово порушило доступ до електрики для мільйонів людей у великих містах і сільських районах. У деяких районах також було порушено водопостачання, – нагадують у місії Організації Об’єднаних Націй.

Як резюмується у звіті, більшість жертв серед цивільного населення (93,5%), збиток освітнім і медичним установам (98%) і найважливішим об’єктам інфраструктури (95%), як і раніше, припадає на територію, контрольовану урядом України.

Теги по теме
ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом