16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Фільм Сергія Лозниці "Вторгнення" покажуть на 77-му Канському кінофестивалі
Фільм Сергія Лозниці "Вторгнення" покажуть на 77-му Канському кінофестивалі

Фільм Сергія Лозниці "Вторгнення" покажуть на 77-му Канському кінофестивалі

У Каннах відбудеться прем'єра фільму "Вторгнення" режисера Сергія Лозниці. Картину про життя людей у ​​тилу на фоні російського вторгнення представлять у рамках спецпоказу кіноогляду, який відбудеться з 14 по 25 травня. Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

- Майже 2 роки наша команда знімала фільм про вас, дорогий та мужній український народ! Ми проїхали всю Україну. Наша камера побачила вас у різних куточках країни під час війни. Виробляючи цей фільм, ми мріяли по завершенню уявити його на високому рівні в країнах Заходу. І нагадати всім, як багато ви зробили за ці два роки у боротьбі із силами зла. Сподіваюся нам це вдасться, - зауважила команда фільму у Facebook.

Виробництвом фільму займається компанія ATOMS & VOID (Нідерланди) у спільному виробництві з ARTE France (Франція) та Current Time TV (США).

- Я знімав цей фільм із глибоким болем у серці та з великою любов'ю до своєї країни. Цей фільм народжений зі співчуття, – зізнався Сергій Лозниця.

У березні 2022 року Лозницю виключили зі складу Української кіноакадемії через участь у фестивалі російського кіно та "космополітичній" позиції. У травні того ж року під час виступу на кінофестивалі Канна режисер заявив, що не підтримує бойкот російської культури. Після його заяв литовські актори відмовилися грати у виставі режисера, вважаючи його "антиукраїнським".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны