Трамп підтримав виділення допомоги Україні, але лише у кредит
Трамп підтримав виділення допомоги Україні, але лише у кредит

Трамп підтримав виділення допомоги Україні, але лише у кредит

Колишній президентСША Дональд Трамп після зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном сказав, що не заперечує схвалення допомоги Україні. Але ця допомога має бути не подарунком, а у вигляді позики. Про це пише The Hill.

- Ми розглядаємо це прямо зараз... і ми думаємо про те, щоб зробити це у формі кредиту, а не просто подарунка... Ми продовжуємо роздавати подарунки на мільярди та мільярди доларів, і ми досліджуємо це питання. Але для мене набагато важливіше, що Європа має активніше брати участь та давати гроші. Вони мають давати щось пропорційне. Якщо цього не відбуватиметься, мені буде дуже шкода, тому що їх це стосується набагато більше, ніж нас, - сказав Трамп пресі, вийшовши для коментарів разом із Джонсоном на своїй віллі Мар-а-Лаго.

Раніше Трамп неодноразово скептично висловлювався про подальшу допомогу США Україні, стверджуючи, що це не має значення для життєво важливих інтересів США, а основна відповідальність у цьому питанні має лягти на Європу.

  • Раніше президент Зеленський підтвердив, що Україна готова розглядати варіант отримання від США військового пакету допомоги у кредит.
  • Напередодні спікер Палати представників Майк Джонсон обговорював з офіційними особами Білого дому проект допомоги Україні та Ізраїлю, який відрізнятиметься від запропонованого Сенатом 95-мільярдного пакету підтримки і включатиме кілька вимог республіканців.
Теги по теме
США Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом