У торговому центрі Сіднея чоловік із ножем напав на відвідувачів – щонайменше 6 жертв
У торговому центрі Сіднея чоловік із ножем напав на відвідувачів – щонайменше 6 жертв

У торговому центрі Сіднея чоловік із ножем напав на відвідувачів – щонайменше 6 жертв

У суботу, 13 квітня, в торговому центрі біля австралійського пляжу Бонді в Сіднеї сталася різанина. Невідомий нападав на відвідувачів ТЦ із ножем. Відомо про шість загиблих, кілька людей отримали ножові поранення, сотні людей було евакуйовано. Про це повідомляє The Guardian.

За даними поліції поліція, загинули, як мінімум, шестеро відвідувачів, п'ятеро госпіталізовані, зокрема 9-місячна дитина. Багато покупців встигли закритися в магазинах та підсобних приміщеннях. Очевидці кажуть, що нападників начебто було двоє, однак одному з них вдалося втекти, а другого застрелила поліцейська, яка опинилася поряд. Втім, низка джерел запевняє, що нападник діяв поодинці.

- На жаль, повідомляється про численні жертви, і всі австралійці насамперед думають про постраждалих та їхніх близьких, - прокоментував прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе.

Мотиви нападу поки що невідомі. Правоохоронці Австралії перевіряють можливість причетності нападника до радикальних ісламістів. При цьому комісар Федеральної поліції Австралії Ріс Кершоу попросив не спекулювати на подію і заявив, що поки що рано визначити суть того, що сталося. Відомо лише, що нападник — 40-річний чоловік, і якщо це та людина, про яку відомо поліції, то це не теракт і нападник не був ідеологічно мотивований.

  • 22 березня внаслідок нападу озброєних людей на концертний зал Crocus City Hall під Москвою загинули 143 особи. Відповідальність за напад взяла на себе "Ісламська держава".
  • 23 березня президент Росії Володимир Путін заявив, що затримані терористи хотіли втекти в Україні, для них нібито підготували "вікно" для перетину кордону. Причетність України спростували США та ЄС.
Теги по теме
теракт
Источник материала
Поделиться сюжетом