Генштаб відхрестився від заяв Ганни Маляр: Просимо не втягувати ЗСУ у політичну боротьбу
Генштаб відхрестився від заяв Ганни Маляр: Просимо не втягувати ЗСУ у політичну боротьбу

Генштаб відхрестився від заяв Ганни Маляр: Просимо не втягувати ЗСУ у політичну боротьбу

Генштаб на фоні суспільного резонансу довкола слів ексзаступниці міністра оборони Ганни Маляр заявив, що вона не є офіційним спікером ЗСУ. Про це йдеться у заяві пресслужби у Фейсбуці.

- Останнім часом зʼявляється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України та її керівництва. Офіційно повідомляємо, що взаємодія із медіа, підготовка інформаційних повідомлень та їх поширення є в компетенції Управління звʼязків з громадськістю Збройних Сил України...Система комунікацій ЗСУ розбудовується та функціонує без залучення інших осіб, зокрема колишніх заступників Міністра оборони України. Просимо не втягувати Збройні Сили України у політичну боротьбу, послуговуватися лише офіційною інформацією, яка поширюється верифікованими каналами ЗСУ та дотримуватися інформаційної гігієни, - сказано у повідомленні Генштабу.

Маляр у Фейсбуці написала, що наразі працює над створенням фільмів про війну з німецькими та британськими кінематографістами. 

- Всі, хто поширює фейк про те, що я нібито працюю в Генштабі, могли просто туди зателефонувати і спитати або направити запит. Але офіційна відповідь Генштабу не додасть переглядів, бо сенсації нема. Продовжую роботу з німецькими та британськими кінематографістами, - написала Маляр.

  • 11 квітня народний депутат від фракції “Голос”Інна Совсун не стримала сліз під час дискусії з Ганною Маляр в ефірі програми на "Суспільному". Совсун говорила про важливість демобілізації та розповіла, що її чоловік воює з початку повномасштабного вторгнення. Маляр постійно перебивала та повторювала, що демобілізація під час воєнного стану неможлива. Поведінку ексзаступника міністра оборони засудили інші народні депутати та лідери думок у соцмережах.
  • 15 квітня Ганна Маляр попросила вибачення в Інни Совсун у своєму телеграм-каналі.
  • Ганна Маляр працювала заступницею міністра оборони з 4 серпня 2021 по 18 вересня 2023.
Источник материала
Поделиться сюжетом