Зброяра фільму "Іржа" засудили до 1,5 року в'язниці за вбивство українки
Зброяра фільму "Іржа" засудили до 1,5 року в'язниці за вбивство українки

Зброяра фільму "Іржа" засудили до 1,5 року в'язниці за вбивство українки

Зброяра Ганну Гутьєррес-Рід, звинувачену у вбивстві українки Галини Гатчінс на зйомках фільму "Іржа", засудили до 18 місяців в'язниці. Водночас Гутьєррес-Рід була виправдана за звинуваченням у фальсифікації доказів у справі про вбивство. Про це повідомляє Assosiated Press.

Вирок Гутьєррес-Рід ухвалила суддя з Нью-Мексико Мері Марлоу Соммер, яка також веде суд над Алеком Болдвіном.

- Ви були зброярем, тим, хто стояв між безпечною зброєю та зброєю, яка могла вбити людину, - сказав суддя. - Ви одна перетворили безпечну зброю на смертоносну. Якби не ви, міс Гатчінс була б жива, чоловік - зі своєю партнеркою, а маленький хлопчик - зі своєю матір'ю.

Прокурор Карі Моррісі просила суддю призначити максимальний термін ув'язнення та віднести дівчину до категорії "тяжких насильницьких злочинців". Сама Гутьєррес-Рід заявила судді, що вона не таке чудовисько, якою її виставляють, і на зйомках намагалася зробити все можливе, незважаючи на відсутність "належного часу, ресурсів та персоналу". Ув'язнена планує оскаржити рішення суду.

Трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок у Нью-Мексико. Актор Алек Болдвін вистрілив у оператора Галину Гатчінс та режисера Джоела Соуза. Внаслідок цього українка померла в лікарні, а режисер отримав поранення в області ключиці. У ході розслідування справи з'ясувалося, що зброяр фільму Ганна Гутьєррес Рід помилково зарядила бойовий патрон замість холостого в пістолет Болдвіна. Як ці патрони опинилися на знімальному майданчику, досі невідомо.

Алеку Болдвіну висунули звинувачення за двома пунктами у справі про ненавмисне вбивство. Проте через три місяці їх було скасовано, коли захист артиста висунув у суді питання про те, чи був пістолет справний у момент пострілу. Пізніше прокурори знову висунули звинувачення проти артиста після проведення додаткових експертиз. Сам Болдвін не визнав себе винним за звинуваченням у ненавмисному вбивстві. Суд над актором відбудеться у липні.

У березні минулого року перший помічник режисера Девід Голлс визнав себе винним у порушенні закону із використанням зброї на зйомках фільму. Йому було винесено вирок – шість місяців умовного терміну без випробувального терміна.

Теги по теме
Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны