Україна втратила мільйони гривень на секонд-хенді: яку схему викрили на митниці
Україна втратила мільйони гривень на секонд-хенді: яку схему викрили на митниці

Україна втратила мільйони гривень на секонд-хенді: яку схему викрили на митниці

Українська компанія ввозила під час війни на територію країни новий одяг, маскуючи його під вживаний, тобто секонд-хенд. Така оборудка принесла шахраям понад 7,5 млн гривень.

Як повідомили у Бюро економічної безпеки (БЕБ), речі ввозилися з території Польщі. За увесь час компанія імпортувала до України понад 16 тонн речей.

Увесь одяг було задекларовано у Державній митній службі як секонд-хенд. Однак у БЕБ стверджують, що разом із вживаними було ввезено й приблизно 34 тис. нових речей.

Оскільки вживаний одяг оподатковується за нижчою ставкою, через недобросовісних ділків держава недоотримала понад 7,5 млн грн митних платежів. Спробу ухилитися від податків виявили працівники Львівської митниці, які й заявили про це правоохоронцям.

"Наразі детективи ТУ БЕБ у Львівській області проводять огляд на території одного із пунктів пропуску Львівської митниці. Вже вилучено та арештовано 34 тис. одиниць нового одягу та взуття", – зазначили у Бюро.

Наразі триває досудове розслідування триває.

Раніше OBOZ.UA повідомляв про підприємство, яке через ухилення від сплати податків завдало збитків державі на 500 млн грн. Посадові особи організації занижували податкові зобов’язання з податку на доходи фізосіб та військового збору.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом