Міський голова Рені отримав дев'ять років в'язниці за хабар
Міський голова Рені отримав дев'ять років в'язниці за хабар

Міський голова Рені отримав дев'ять років в'язниці за хабар

Міський голова Рені отримав дев'ять років в'язниці за хабар

Разом із ним термін відбуватиме колишній депутат міської ради.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим міського голову та ексдепутата міськради міста Рені, що на Одещині, йдеться у повідомленні суду.

«У середу, 17 квітня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватими Ренійського міського голову Ізмаїльського району Одеської області та колишнього депутата місцевої ради», — йдеться у повідомленні.

Посадовців визнали винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України —  одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Обвинуваченим призначено покарання у виді позбавлення волі на строк дев’ять та десять років, відповідно, з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на три роки, з конфіскацією всього належного їм майна.

Міського голову Рені Ігоря Плехова та депутата  Івана Пойдолова затримали у січні 2023 року під час отримання частини хабаря в розмірі 50 тисяч доларів США.

Посадовці вимагали у підприємця 100 тисяч доларів за забезпечення передачі в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га.

«Вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», — наголосили у ВАКСУ.

16 квітня  Хмельницький апеляційний суд визнав Кам'янець-Подільського міського голову Михайла Посітка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны