Борщ без сметани, а кава без вершків: популярні молочні продукти вдарять по кишені
Борщ без сметани, а кава без вершків: популярні молочні продукти вдарять по кишені

Борщ без сметани, а кава без вершків: популярні молочні продукти вдарять по кишені

Популярні молочні продукти стають менш доступними для пересічних українців. У супермаркетах помітно зросли ціни на сметану та вершки. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Пити каву доведеться без вершків, а у борщі – не побачимо сметани. Такою є реальність українців, які економлять кожну копійку. У великих торгових мережах фіксується різкий стрибок цін на ці молочні продукти.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Ціни на сметану

Середня вартість популярної сметани "Президент 15%" збільшилась із 40,77 до 44,11 гривні за 350 грамів. При цьому в деяких супермаркетах ціна сягає 46 гривень. В той самий час сметана "Простонаше 20%" коштуватиме в середньому 50,01 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Ціни на вершки

Вершки "Простонаше 10%" в середньому продаються по 26,30 за 200 мл. Для порівняння – минулого місяця продукт коштував 25,96 гривні.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Ціни на кефір

У другій половині квітня трохи доступнішим став кефір. Так, продукт торгової марки "Селянський" 2,5% подешевшав із 47,25 до 46,74 гривні за 950 мл.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, молочка перетворюється на дорогий "делікатес": що з цінами на вершкове масло, твердий сир та йогурт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом