Доставка газу: чи можуть пенсіонери та інші вразливі категорії не платити
Доставка газу: чи можуть пенсіонери та інші вразливі категорії не платити

Доставка газу: чи можуть пенсіонери та інші вразливі категорії не платити

Серед українців "завірусилася" інформація, що пенсіонери та ще деякі категорії споживачів мають право не платити за доставку газу. Чи це так, пояснили фахівці проєкт "ГазПравда".

У мережі з'явилося відео, в якому йдеться про скасовування оплати за доставку газу для вразливих груп населення. Зокрема, пенсіонерів, людей з інвалідністю, багатодітних сімей, сімей військовослужбовців та безробітних.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Фахівці попереджають усіх споживачів газу – ця інформація поширена шахраями. Вони використовували штучний інтелект та спеціально стилізували ролик під один з українських телеканалів.

Насправді плата за доставку газу є такою ж обов'язковою, як за спожиті обсяги ресурсу. Вносити плату клієнтам компанії "Газмережі" необхідно щомісяця до 20 числа.

Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Хто все-таки має право не платити за доставку?

Плата за доставку блакитного палива не стягується, якщо споживач офіційно відмовився від газопостачання, подавши відповідну заяву оператору газорозподільної мережі. У такому разі на трубу встановлюється заглушка і більше нема потреби оплачувати "другу" платіжку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газові платіжки за квітень: кому зі споживачів доведеться заплатити більше.

Источник материала
Поделиться сюжетом