Члени «Рамштайну» наприкінці тижня зберуться на засідання
Члени «Рамштайну» наприкінці тижня зберуться на засідання

Члени «Рамштайну» наприкінці тижня зберуться на засідання

Члени «Рамштайну» наприкінці тижня зберуться на засідання

Обговорюватимуть пришвидшення доставок зброї Україні.

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштай» відбудеться уже наприкінці цього тижня, 26 квітня, повідомила Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

«Це важливий тиждень, ми бачили схвалення (допомоги Україні – ред.) у Палаті представників США цими вихідними, у нас була зустріч НАТО в п'ятницю, маємо цю зустріч сьогодні, а наприкінці тижня у нас зустріч «Рамштайн». Тож це важливий тиждень», - цитує її заяву перед спільним засіданням міністрів закордонних справ та оборони країн ЄС у Люксембурзі «Інтерфакс-Україна».

Оллонгрен наголосила, що сьогодні всі мають активізувати свої зусилля для допомоги Україні і на практиці потрібні дії, «але іноді, щоб домогтися дій, потрібно поговорити, і саме це ми й маємо намір зробити».

Вона зазначила, що члени групи насамперед планують обговорити прискорення доставки боєприпасів і засобів ППО, оскільки озброєння потрібне «сьогодні, а не завтра».

«Зараз ми всі вивчаємо можливості й дивимося, чи зможемо об'єднати зусилля й надати додаткові системи... Ми точно знаємо, що є в наших запасах, але ось на те, щоб знайти можливість доставити це, потрібен час і співпраця», - пояснила Оллонгрен.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США ухвалила рішення про виділення понад 60 млрд доларів на військову допомогу Україні. Завтра цей законопроєкт повинні проголосувати у Сенаті, а далі він надійде Джо Байдену. Озброєння, за даними ЗМІ, буде відправлено на фронт менш ніж за тиждень після підписання документа американським президентом. 

Детальніше про те, як у Конгресі крига скресла, читайте у матеріалі Олега Шамшура на ZN.UA. 

Источник материала
Поделиться сюжетом