19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Міноборони РФ заявило про окупацію Новомихайлівки: що відомо про ситуацію на фронті
Міноборони РФ заявило про окупацію Новомихайлівки: що відомо про ситуацію на фронті

Міноборони РФ заявило про окупацію Новомихайлівки: що відомо про ситуацію на фронті

Оборонне відомство противника зауважило про нібито покращення тактичного становища на фронті на Донбасі. Натомість за інформацією Генштабу ЗСУ, ворог понад 20 разів намагався прорвати українську оборону на Новопавлівському напрямку протягом доби.

У Російській Федерації заявили про нібито повне захоплення Новомихайлівки Донецької області. Про це йдеться у звіті Міністерства оборони РФ станом на 22 квітня, опублікованому в Telegram.

"Підрозділами "Південного" угруповання військ у результаті успішних дій повністю звільнено населений пункт Новомихайлівка Донецької Народної Республіки", — йдеться у повідомленні.

Також в оборонному відомстві наголосили про нібито покращення тактичного становища на передньому краю.

Ситуація на Новопавлівському напрямку: дані Генштабу ЗСУ

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом 21 квітня українські військові стримували російських окупантів у районах Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного й Урожайного Донецької області. Зокрема, там противник намагався 23 рази прорвати українську оборону.

Ситуація біля Новомихайлівки

Нагадаємо, ввечері 21 квітня аналітики DeepState повідомили, що російські військові просунулися в Очеретиному, Новомихайлівці, біля Первомайського й Парасковіївки Донецької області.

Аналітики Інституту вивчення війни у звіті за 21 квітня розповіли, що російські військкори заявили про нібито захоплення Новомихайлівки Донецької області. Зокрема, це нібито могло статися під час позиційних боїв у неділю, 21 квітня. Натомість аналітики не знайшли візуальних доказів захоплення росіянами населеного пункту.

19 квітня стало відомо, що військовослужбовці 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади знищили понад 300 одиниць бойової техніки окупантів у районі села Новомихайлівка за пів року.

Теги по теме
Донбасс Донецкая область оккупация
Источник материала
Поделиться сюжетом