"Не пустять без причин": у Росії на відсторонення олімпійського чемпіона від ОІ
"Не пустять без причин": у Росії на відсторонення олімпійського чемпіона від ОІ

"Не пустять без причин": у Росії на відсторонення олімпійського чемпіона від ОІ

Перший віце-президент Федерації спортивної боротьби Росії (ФСБР) Арсен Фадзаєв поскаржився на відсутність допуску до Олімпійських ігор їхнього дворазового переможця Абдулрашида Садулаєва. Представник країни-агресорки при цьому зазначив, що для санкцій щодо спортсмена нібито немає жодних причин.

Про це Фадзаєв заявив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Матч ТВ". За словами функціонера, Садулаєв, якого не допустили до олімпійського кваліфікаційного турніру в Баку, перебуває у важкому становищі і все ще сподівається на допуск до ОІ-2024 у французькому Парижі.

"Він перебуває у дуже важкому становищі, дворазовий чемпіон ОІ, світовий лідер, але йому кажуть, що не пустять, без причин. Зайвих питань Садулаєв не порушував, поводився адекватно, готувався до ОІ. Це дуже боляче. Хочеться, щоби він брав участь, боровся, як і інші хлопці. Наприклад, Сідаков, який показує чудову боротьбу останні кілька років. Він зносить усіх зірок боротьби: іранців, американців", – сказав Арсен Фадзаєв.

Нагадаємо, Садулаєва визнали таким, що не відповідає нейтральному статусу. У березні-2022 він брав участь у мітингу на підтримку війни проти України у Лужниках. Раніше росіянина не пустили до Румунії на чемпіонат Європи, розгорнувши росіянина прямо в аеропорту Бухареста. Прикордонники засумнівалися у справжності шенгенської візи борця.

Як повідомляв OBOZ.UA, глава Федерації спортивної боротьби РФ Михайло Маміашвілі накинувся з образами на МОК, обізвавши організацію "купкою сектантів, негідників, шахраїв".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом