"Величезні зусилля Путіна": легенда світового спорту розкритикував МОК за допуск росіян до ОІ-2024
"Величезні зусилля Путіна": легенда світового спорту розкритикував МОК за допуск росіян до ОІ-2024

"Величезні зусилля Путіна": легенда світового спорту розкритикував МОК за допуск росіян до ОІ-2024

Легендарний хокейний воротар Домінік Гашек розкритикував Міжнародний олімпійський комітет за допуск російських спортсменів до Ігор-2024. Дворазовий володар Кубка Стенлі наголосив, що це рішення стало найгіршим із усіх можливих і грає на руку кремлівській пропаганді.

Про це Гашек розповів в інтерв'ю телеканалу "Суспільне Культура". Олімпійський чемпіон Нагано-98 зазначив, що навіть виступ спортсменів із країни-агресорки в Парижі в нейтральному статусі є успіхом для режиму Володимира Путіна, який можна порівняти з військовою підтримкою РФ.

"Це найгірше рішення, яке тільки могло бути. Це величезні зусилля російського уряду, Путіна та всіх інших, щоб повернути росіян. Ви не уявляєте, скільки це, якщо конвертувати це в гроші. Десятки, а може й сотні мільярдів доларів. Це просто неймовірний поштовх для їхньої пропаганди. Дозволити російським спортсменам виступити на Олімпіаді – це все одно, що якби ми їм відправили тисячу літаків, танків чи навіть більше", – сказав Гашек.

Раніше від Гашека повернути Росії гроші, який той отримав під час виступів до РФ, вимагав поплічник диктаторського режиму Володимира Путіна В'ячеслав Фетісов.

Зазначимо, що чеський ексворотар постійно висловлюється за підтримку України. Після поїздки до Києва та Харкова влітку минулого року він записав відеозвернення до українців, побажавши їм "гнати російське ла*но".

Крім того, Домінік заявив, що росіяни не мають права виступати на міжнародних турнірах, "поки не підуть з України та не віддадуть Путіна" під суд. Також він вимагав від РФ виплати репарацій нашій країні.

Як повідомляв OBOZ.UA, Домінік Гашек заявив, що йому наплювати на критику з боку росіян, і він продовжуватиме підтримувати Україну.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом