Верховна Рада дозволила іноземцям входити до наглядових рад медзакладів
Верховна Рада дозволила іноземцям входити до наглядових рад медзакладів

Верховна Рада дозволила іноземцям входити до наглядових рад медзакладів

Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє іноземцям входити до складу наглядових рад медичних закладів. Це не стосується громадян Росії та Білорусі, а також підсанкційних осіб. Про це 23 квітня повідомили парламентський комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, а також спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

- Внесли зміни до деяких законодавчих актів України щодо посилення спроможності наглядових рад закладів охорони здоров’я та продовження спрощеного періоду реорганізації у державні некомерційні підприємства. Документ надає можливість державним і комунальним закладам охорони здоров’я долучати до складу наглядових рад іноземців або осіб без громадянства (крім громадян рф та білорусі), - написав Стефанчук у своєму фейсбуці.

На сайті профільного комітету Верховної Ради додали, що до складу наглядових рад закладів охорони здоров’я відтепер також не зможуть входити особи, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції). Законопроєкт № 10094 доопрацювали до другого читання спільно з Міністерством охорони здоров’я України. Також цим законом до кінця 2024 року продовжується пільговий період щодо реорганізації державних закладів охорони здоров’я у державні некомерційні підприємства, що є важливим для формування в Україні єдиного медичного простору.

За законопроєкт проголосували 238 народних депутатів, пише «Інтерфакс-Україна». Законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді 28 вересня 2023 року. 23 лютого 2024 року документ прийняли за основу із доопрацюванням положень.

  • Також 23 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє студентам обирати спеціальність після року навчання, а контрактникам – визначати тривалість бакалаврської програми.
Теги по теме
Верховная Рада Медицина
Источник материала
Поделиться сюжетом