ЗСУ атакували раритетний корабель ЧФ РФ: зʼявилися супутникові знімки після удару в Криму
ЗСУ атакували раритетний корабель ЧФ РФ: зʼявилися супутникові знімки після удару в Криму

ЗСУ атакували раритетний корабель ЧФ РФ: зʼявилися супутникові знімки після удару в Криму

Знищення чи лише пошкодження російського рятувального судна "Коммуна" могло позбавити флот РФ "унікальних підводних можливостей" у Чорному морі.

Українські військові атакували російське рятувальне судно "Коммуна" в тимчасово окупованому Севастополі в Криму. Портал The War Zone опублікував супутникові знімки Planet Labs після удару. Відповідно до них, корабель не має чітких видимих ознак пошкоджень.

Так, портал отримав супутникові знімки, зроблені за день до удару 20 квітня та після 22 квітня.

Супутникові знімки судна "Коммуна" 20 квітня
Фото: PBC Planet Labs

Згідно з ними, судно зовні не змінилося після української атаки. Проте корабель міг зазнати від уламків певних пошкоджень, яких не видно на зображення.

"У будь-якому випадку, судно, безумовно, залишається на плаву", — йдеться у повідомленні.

Після атаки на Севастополь виникла пожежа. Проте на порталі зазначили, що палати міг інший корабель. Тоді як супутникові знімки від Planet Labs не показують будь-яких інших суден, зі слідами від пожежі, по обидва боки від корабля "Коммуна".

У The War Zone додали, що "Коммуна" могла уникнути серйозної шкоди від атаки ЗСУ, відповідно до знімків. Натомість пошкодження чи знищення судна могло позбавити флот "унікальних підводних можливостей" у Чорному морі.

Атака на судно "Коммуна": що відомо

21 квітня українські військові атакували тимчасово окупований Севастополь у Криму. В результаті удару зазнав російський корабель "Коммуна". За словами речника Сил оборони Півдня Дмитра Плетенчука, характер пошкоджень фіксувався, проте "Коммуна" не зможе більше виконувати завдання.

По судні могли завдати удару українською ракетою "Нептун", яка пройшла модернізацію та збільшення дальності до 400 кілометрів.

Нагадаємо, 22 квітня Дмитро Плетенчук розповів, що під час атаки "Коммуна" перебувала в бухті Севастополя. За його словами, ворог боїться атак ЗСУ по кораблях, тому "захищає" їх допоміжними суднами.

Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом