"3 тисячі доларів за службу у тилу": у Львові на хабарі затримали військового
"3 тисячі доларів за службу у тилу": у Львові на хабарі затримали військового

"3 тисячі доларів за службу у тилу": у Львові на хабарі затримали військового

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Мобілізований громадянин, який проходив курс базової загальновійськової підготовки в одній з військових частин Рівненщини, звернувся до посадовця львівського територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ за консультацією щодо можливого подальшого проходження служби у тилу. Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Представник "військової поліції" запевнив, що за 3 тисячі доларів США він зможе домовитися з "потрібними людьми" про зарахування чоловіка до військової частини, яка дислокується на Львівщині або Рівненщині. Таким чином, як запевняв він, мобілізований зможе уникнути відправлення до зони бойових дій.

Правоохоронці затримали представника ВСП ЗСУ після отримання всієї суми хабаря. Йому вже повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Затримали підозрюваного у Львові після отримання обумовленої суми коштів

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Військовому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Наразі триває досудове розслідування, вивчається причетність до протиправної діяльності інших посадових осіб.

Нагадаємо, 1 квітня співробітниця Держприкордонслужби запропонувала чоловіку призовного віку за 9 тисяч доларів незаконно перетнути кодон з Польщею або Молдовою. Інспекторку Львівського прикордонного загону схопили "на гарячому".

Також Фокус писав, що 18 квітня на Львівщині на хабарі затримали лікарку, яка за грошову винагороду встановлювала фіктивну інвалідність військовозобов’язаним чоловікам.

Теги по теме
Коррупция ГБР взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом