19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Евакуація більше неможлива: у МВА заявили, що бої за Очеретине тривають, деталі
Евакуація більше неможлива: у МВА заявили, що бої за Очеретине тривають, деталі

Евакуація більше неможлива: у МВА заявили, що бої за Очеретине тривають, деталі

За словами начальника міської військової адміністрації Миколи Коваленка, у населеному пункті на Донбасі залишається близько 200 мирних жителів. Це ті, які відмовилися виїжджати.

У населеному пункті Очеретине Донецької області почалися бойові дії. Там усе ще перебувають сотні місцевих жителів, але евакуація неможлива. Детальніше на цю тему висловився начальник місцевої міської військової адміністрації Микола Коваленко в коментарі "Суспільному".

За його словами, до загострення ситуації людей регулярно вивозили з села, адже евакуація не припинялася. При цьому люди часто відмовлялися залишати свої будинки.

"Хто погоджувався, їх вивозили. Люди, які залишилися, вони відмовлялися від евакуації. А зараз вона неможлива, тому що там ідуть активні бойові дії. На сьогодні, за офіційними даними, Очеретине ще залишається в громаді", — заявив Микола Коваленко.

Загалом у селі зараз може перебувати ще близько 200 мирних жителів.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Назар Волошин у коментарі журналістам також зазначив, що противнику вдалося прорвати оборону в напрямку села Очеретине завдяки використанню додаткових резервів. Йдеться про 55-ту окрему мотострілецьку бригаду ЗС РФ.

"Наші захисники роблять все можливе, аби росіяни не мали просування в районі Бердичів, і їм це вдається. В районі Очеретиного тривають бої, ситуація під контролем підрозділів ЗСУ", — заявив Назар Волошин.

Нагадаємо, 24 квітня повідомлялося, що у ЗСУ розповіли про "успіхи" ЗС РФ на Донбасі. Втрати окупантів явно несумісні з результатом, вважає заступник командира 3-ї ОШБр Родіон Кудряшов. За його словами, противник намагається атакувати українські позиції великою кількістю дронів, піхоти і техніки. Подібна тактика використовувалася в районі Бахмута.

Теги по теме
Донбасс Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом