Мінер, розвідник і камікадзе: українці показали універсальний наземний дрон
Мінер, розвідник і камікадзе: українці показали універсальний наземний дрон

Мінер, розвідник і камікадзе: українці показали універсальний наземний дрон

Компактний апарат може нести на собі до 12 кілограмів корисного навантаження. Прототип безпілотника успішно пройшов випробування на Бахмутському напрямку, знищивши один ворожий БТР.

В Україні розробили дрон на універсальній гусеничній платформі, який може використовуватися для мінування, розвідки та нанесення ударів. Про це повідомила платформа сучасних українських виробів і винаходів воєнного часу Brave Inventor у Facebook.

Повідомляється, що безпілотник гарантовано працює на відстані одного кілометра, має високі ходові характеристики, а також високу вантажопідйомність за компактних розмірів. При цьому оператору не потрібно перебувати в зоні прямої видимості дрона — для корекції використовується квадрокоптер.

"Мінер, розвідник і камікадзе в одній універсальній платформі", — зазначили автори публікації.

Універсальна гусенична платформа
Фото: Brave Inventors

На офіційному сайті платформи зазначено, що прототип дрона вже пройшов вдалі випробування в зоні бойових дій у районі Бахмута, і навіть знищив один ворожий БТР.

Характеристики дрона:

  • довжина 700 мм;
  • ширина 350 мм;
  • електропривод 6-12 в;
  • мотори 700 розміру;
  • підвіска незалежна, торсіонна;
  • траки мають цівкове зачеплення;
  • апаратура управління Skudroid H16;
  • корисне навантаження 12 кг.
Універсальна гусенична платформа
Фото: Brave Inventors

Нагадаємо, ЗСУ вже активно застосовують на фронті наземний комплекс VEPR, розроблений українською командою. За словами керівника проєкту, безпілотник здатний евакуювати поранених з поля бою, доставляти боєприпаси, встановлювати мінні загородження, шукати проходи по мінних полях або мінувати поля, підривати об'єкти або ворожу техніку, залишаючись неушкодженим.

Раніше, 13 листопада, співзасновник monobank і творець безпілотника "Довбуш" Володимир Яценко повідомив, що розробив універсальний наземний дрон, який може закладати або знешкоджувати вибухівку, допомагаючи українським воїнам під час штурмів.

Теги по теме
минирование
Источник материала
Поделиться сюжетом