Обмеження консульських послуг: у ФРН заговорили про можливість поміняти паспорт на документ
Обмеження консульських послуг: у ФРН заговорили про можливість поміняти паспорт на документ

Обмеження консульських послуг: у ФРН заговорили про можливість поміняти паспорт на документ

За словами прессекретаря Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини Максиміліана Кала, відомство поки що не готове детально коментувати рішення українського МЗС.

Влада ФРН заявила, що рішення України тимчасово призупинити надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном не вплине на статус усіх українських біженців у Німеччині. Про це повідомив прессекретар Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини Максиміліан Кал, передає Deutsche Welle.

Однак в уряді відмовилися детально коментувати рішення МЗС України. Кал обіцяв додатково поінформувати про можливість отримання німецького документа замість простроченого українського паспорта.

Обмеження консульських послуг для чоловіків 18-60 років — що відомо

Згідно з розпорядженням МЗС України, з 23 квітня призупинено надання консульських послуг для громадян України віком від 18 до 60 років, які підлягають мобілізації. Це рішення ухвалено до з'ясування положень закону про мобілізацію. У цей період оформлятимуть посвідчення особи тільки після повернення в Україну.

Важливо В МЗС України пояснили положення про військовий облік за кордоном: які передбачені правила

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив, що буде обмежено надання консульських послуг для чоловіків від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном, до оновлення військово-облікових документів.

Варто зазначити, що обмеження консульських послуг не включено до нового закону про мобілізацію, який також передбачає заходи щодо порушників військового обліку за межами країни та набуде чинності 18 травня.

Також 23 квітня держпідприємство "Документ" призупинило видачу готових паспортів українцям, за винятком дітей до 12 років, через технічні причини. Подання заяв-анкет на оформлення паспортних документів триває у звичайному режимі.

Нагадаємо, 24 квітня в Міноборони України опублікували інфографіку, де зазначено, що якщо військовозобов'язаний протягом 10 днів не з'явиться в ТЦК, його оголосять у розшук, а потім судитимуть. Військовозобов'язаний має перебувати на військовому обліку, з якого виключають тільки тих, хто непридатний, помер або з інших причин.

Теги по теме
Украина паспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом