19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пенсії в Україні: хто зможе збільшити свої виплати на 20% у травні
Пенсії в Україні: хто зможе збільшити свої виплати на 20% у травні

Пенсії в Україні: хто зможе збільшити свої виплати на 20% у травні

Надбавка надається тим людям, які оформили посвідчення про проживання в населених пунктах, визначених, як гірські.

Для пенсіонерів було запроваджено різні види доплат з боку уряду, включно, наприклад, з доплатами залежно від місця проживання. Про це повідомляє видання "24 Канал".

Згідно із Законом про статус гірських населених пунктів в Україні, певна частина місцевих мешканців, включно з пенсіонерами, можуть мати право на отримання спеціальної доплати.

Розмір державних пенсій, стипендій та всіх інших видів державної матеріальної допомоги, передбачених чинним законодавством, збільшується на 20% для громадян, які набули статусу особи, яка працює, проживає або навчається на території населеного пункту, якому надано статус гірського.

Для отримання додаткової надбавки необхідно, щоб населені пункти, включені в сферу застосування цього Закону, не мали достатньо розвинених галузей:

  • сфера застосування праці;
  • транспортна доступність;
  • сектор соціально-побутового обслуговування.

Пільги надаються жителям населених пунктів, кваліфікованих як гірські, за наявності офіційного посвідчення проживання. Отримати це посвідчення можна через різні установи, включно з Центрами надання адміністративних послуг, або звернувшись до місцевих органів влади.

Переселенці, які переїхали в гірські населені пункти, також мають право на цю надбавку. Для цього їм потрібно додати до заяви довідку про статус вимушеного переселенця.

Нагадаємо, літні люди від 80 років, які проживають самі та потребують постійного догляду, можуть отримати додаткову грошову допомогу. Її розмір становить 944,4 гривні на місяць.

Раніше в ПФУ розповіли, що в червні збільшені пенсійні виплати отримають громадяни, яким було проведено переогляд у квітні. Крім цього, пенсіонерам виплатять компенсацію за попередні місяці.

Источник материала
Поделиться сюжетом