19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тих, хто вижив, не знайшли: літак Douglas DC-4 загорівся в повітрі і впав у річку на Алясці
Тих, хто вижив, не знайшли: літак Douglas DC-4 загорівся в повітрі і впав у річку на Алясці

Тих, хто вижив, не знайшли: літак Douglas DC-4 загорівся в повітрі і впав у річку на Алясці

Відео зняв місцевий фермер Майк Емерс, він одним із перших дістався до місця аварії. За його словами, від літака "нічого не залишилося"; уламки були на всьому пагорбі, на який звалився літак — усе вигоріло. Горів навіть ліс.

На відео, що потрапило в соцмережі, літак загоряється перед падінням у центральній частині штату Аляска. Випадок стався 23 квітня. За даними місцевої влади, Douglas DC-4 впав у річку Танана незабаром після вильоту з Міжнародного аеропорту Фербенкс. Про це пише Newsweek.

На борту перебувало двоє людей, але тих, хто вижив, не виявили.

На Алясці розбився літак

Літак зрив із крутого пагорба на березі річки та загорівся, йдеться в повідомленні поліції штату Аляска. Місце аварії було приблизно за 10 км від аеропорту, і людям порадили триматися від нього якомога далі.

Військовослужбовці штату заявили, що прибули на місце події разом із кількома агентствами, зокрема Службою охорони дикої природи, поліцією Університету Аляски, пожежною службою і поліцією аеропорту Фербенкс.

На відео, яке в соцмережі X виклав продюсер візуальної перевірки каналу ABC Керем Інал, видно, що двигун літака спалахує, перш ніж він знижує висоту і потім зникає з поля зору за деревами. Відео зняв місцевий фермер Майк Емерс, який був одним із перших, хто дістався до місця аварії. За його словами, від літака "нічого не залишилося".

В інтерв'ю місцевим ЗМІ він розповів про "великий вибух, що струсонув землю, і додаткові вибухи".

За його словами, уламки були по всьому пагорбу, на який звалився літак — усе вигоріло. Горів навіть ліс.

За словами Клінта Джонсона, керівника регіонального офісу Бюро транспортної безпеки, наразі незрозуміло, що ж сталося між зльотом літака і катастрофою.

Також невідомо, якою була мета і кінцевий пункт призначення польоту. Розбився "за невідомих обставин", зазначила влада.

"Слідчі NTSB перебувають на шляху до місця події та, як очікується, прибудуть найближчим часом. Потім вони документуватимуть подію й оглядатимуть літак. Після завершення робіт літак перевезуть у безпечне місце для подальшої оцінки", — зазначив Джонсон.

У Федеральному управлінні цивільної авіації повідомили, що NTSB буде головним агентством, яке розслідує обставини падіння літака. Представники управління також назвали цей літак C-54 (Skymaster) — той самий, що і DC-4, але у військовій версії.

Літак Douglas DC-4

DC-4 — літак, розроблений у 30-х роках компанією Douglas Aircraft Company. Близько 80 таких літаків все ще залишаються в комерційній експлуатації, переважно як вантажні.

Згідно з даними Бюро транспортної статистики, у США 2021 року нарахували приблизно 1200 авіакатастроф. У середньому в країні щодня зазнає аварії 3-3,5 літака.

Нагадаємо, що 15 квітня Newsweek повідомляв, щобіля гольф-клубу Трампа ледь не розбився літак, у якого відмовив двигун.

Також повідомлялося, щоVIP-літак короля Чарльза і принца Вільяма виявився вразливим перед ударами РФ.

Теги по теме
авиакатастрофа
Источник материала
Поделиться сюжетом