Дизайнера Ненсі Гонсалес засудили до тюремного ув'язнення за контрабанду сумок із крокодила
Дизайнера Ненсі Гонсалес засудили до тюремного ув'язнення за контрабанду сумок із крокодила

Дизайнера Ненсі Гонсалес засудили до тюремного ув'язнення за контрабанду сумок із крокодила

Зірковий дизайнер, чиї сумочки носили Вікторія Бекхем і Сальма Гаєк, наймала кур'єрів. І ті возили сумки з пітона і крокодила до США комерційними рейсами.

Знаменитого зоряного дизайнера Ненсі Гонсалес, чиїм аксесуарам надавали перевагу знаменитості від Брітні Спірс до зірок серіалу "Секс і місто", засудили до 18 місяців тюремного ув'язнення. Ненсі визнала себе винною у федеральному суді Майамі за звинуваченням у контрабанді сумочок із крокодилової шкіри з її рідної Колумбії. Про це пише The Guardian.

Ненсі Гонсалес була заарештована 2022 року в Калі, Колумбія, а потім екстрадована до США за організацію широкомасштабної багаторічної змови, що включала вербування кур'єрів для перевезення її сумочок комерційними рейсами до Нью-Йорка — і все це в порушення закону США про дику природу.

Актриси "Сексу у великому місті" з клатчами від Ненсі Гонсалес
Фото: Getty Images

Помічник прокурора США Томас Воттс-Фіцджеральд порівняв вчинок Гонсалес зі злочинами наркокартелів.

Адвокати Гонсалес домагалися поблажливості до неї, описуючи її складну долю: розлучена мати-одиначка шила ремені на домашній швейній машинці в Калі для друзів, і перетворилася на ікону моди, що перевершила таких виробників, як Dior, Prada і Gucci.

Дизайнер Ненсі Гонсалес

"Вона була сповнена рішучості показати своїм дітям і світу, що жінки, зокрема такі жінки з числа меншин, як вона сама, можуть успішно здійснити свої мрії та стати фінансово незалежними", — заявили вони.

Адвокати заявили, що 71-річна Ненсі вже дорого заплатила за свої злочини. Її колумбійська компанія, в якій колись працювало 300 співробітників, переважно жінки, оголосила про банкрутство і припинила свою діяльність після її арешту.

Вони також стверджували, що тільки 1% товарів, які вона ввозила в США, не мали належного дозволу і були зразками для Тижня моди в Нью-Йорку та інших заходів.

Дизайнер Ненсі Гонсалес
Фото: Getty Images

Гонсалес, звертаючись до суду перед винесенням вироку, сказала, що глибоко шкодує про те, що не дотримувалася ретельно законів США, і що її єдиним бажанням було ще раз обійняти свою 103-річну матір.

Але прокурори заявили, що Ненсі побудувала складну систему контрабанди. Її кур'єри везли по 4 сумки з крокодила і пітона, заявляючи, що це подарунки. Таким чином вона провезла до США товарів на 2 млн доларів. Адвокати Гонсалес це оскаржили, заявивши, що ціна завищена. А всі шкури були від кайманів і пітонів, вирощених у неволі. Проте в деяких випадках їй не вдавалося отримати належні дозволи на імпорт від Служби рибальства і дикої природи США, необхідні відповідно до широко ратифікованого міжнародного договору, що регулює торгівлю видами дикої природи, які перебувають під загрозою зникнення.

У 2016 і 2017 роках офіційні особи США застерігали її від обходу таких правил, що зробило її поведінку особливо "кричущою", заявив суддя Роберт Скола, ухвалюючи вирок.

Нагадаємо, раніше Сальма Гаєк, одна з клієнток Гонсалес, показала свою колекцію сумочок. Напевно там є і сумки від Ненсі.

Теги по теме
Скандал контрабанда
Источник материала
Поделиться сюжетом