13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українці можуть втратити до 50% пенсії: у Мін'юсті розповіли, кому це загрожує
Українці можуть втратити до 50% пенсії: у Мін'юсті розповіли, кому це загрожує

Українці можуть втратити до 50% пенсії: у Мін'юсті розповіли, кому це загрожує

До стягнення половини виплат можуть призвести борги, наприклад, за аліментами. Також частини пенсії можуть позбавити тих, хто не сплачував за комунальні послуги.

Деякі українці можуть втратити від 20% до 50% від своїх пенсійних виплат. Ці гроші стягують, якщо громадяни мають борги. Деталі відомі з пояснень пресслужби Міністерства юстиції.

Кошти з пенсій стягуються після відповідного рішення суду. Це можливо, якщо боржник не має грошей на банківських рахунках та достатньо майна для покриття всієї суми.

З пенсій може бути відраховано не більше 50% на:

  • аліменти;
  • відшкодування збитків від розкрадання майна;
  • відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також у зв’язку зі смертю потерпілого;
  • повернення переплачених сум заробітної плати.

За іншими видами стягнень відрахування не перевищують 20%.

У виданні "На пенсії" пояснили, що гроші з пенсій стягують до моменту, коли борг буде повністю погашений. Зокрема, постачальник може добитися цього через суд, якщо особа не сплачує за комунальні послуги.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні запровадили нову доплату для військових у розмірі 70 тисяч гривень. Деякі захисники тепер зможуть отримувати понад 190 тисяч гривень від держави.

В Україні з’явилась можливість отримувати матеріальну допомогу на дітей у розмірі 25-40 тисяч гривень. На неї можуть претендувати прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та сім'ї опікунів/піклувальників.

Теги по теме
пенсии
Источник материала
Поделиться сюжетом