5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україні доведеться тимчасово відходити на деяких діянках фронту, - майор запасу
Україні доведеться тимчасово відходити на деяких діянках фронту, - майор запасу

Україні доведеться тимчасово відходити на деяких діянках фронту, - майор запасу

Цілком можливо, що на деяких ділянках фронту Україні доведеться тимчасово відступати. Таку думку висловив майор запасу, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

"Чи зможемо ми повернути ті території, які зараз втрачаємо? Дивіться, це просування з великими втратами для росіян відбувається навіть не на кілометри, а на десятки, сотні метрів. Тому вважати це чимось суттєвим, мені здається, не варто. Так, це майже позиційна війна, але росіяни майже все, що в них було, туди зосередили. І готуються ще підсилити", – наголосив він в ефірі телеканалу "Київ24".

Він зауважив, що про такі плани ворога говорили і в розвідці, і у військово-політичному керівництві нашої держави. І Україна до цього готується.

Гетьман також нагадав, що за деякими даними, росіяни планують залучити до нового наступу ще кількасот тисяч людей. 

"На деяких ділянках цілком можливо, що нам доведеться відступати. Але це буде тимчасово. Немає в нас таких сил, такої кількості людей, щоб стримувати росіян, не відходячи ні на метр з того місця, де ведеться бій. Де-не-де доведеться відходити. Це правила війни. Немає такої армії, яка б під час наступу армії ворожої тримала позиції і ніде не відходила б ні на сантиметр", – резюмував він.

Війна в Україні: що відбувається на фронті

За поточну добу, за даними Генштабу, на передовій було зафіксовано 93 бойових зіткнення з противником. Тільки на Авдіївському напрямку українські воїни відбили 23 атаки.

Також по 16 атак відбито на Бахмутському та Лиманському напрямках. На Новопавлівському ж росіяни 14 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ.

Тим часом видання BILD пише, що російська армія розвиває наступ у Донецькій області. Зазначаєтсья, що ворог захопив ще одне село – Новобахмутівку. 

Источник материала
Поделиться сюжетом