Випустив 250 фугасних снарядів: боєць 47-ї ОМБр розповів, як Bradley знищив Т-90
Випустив 250 фугасних снарядів: боєць 47-ї ОМБр розповів, як Bradley знищив Т-90

Випустив 250 фугасних снарядів: боєць 47-ї ОМБр розповів, як Bradley знищив Т-90

За словами оператора БМП Bradley, він виходив з того, що потрібно було якось зупинити башту. Першу чергу вистрілив просто під башту Т-90, а другою намагався підпалити двигун.

ОператорБМП Bradley з 47-ї ОМБр розповів, як минув день, коли українські захисники знищили російський Т-90 "Прорив" у районі Степового неподалік Авдіївки. Екіпажі американського БМП підбили танк ЗС РФ — і його башта почала безперервно обертатися. Про це повідомляють на YouTube-каналі Butusov Plus.

"Почався день, як зазвичай. Ми приїхали на точку чергування і просто чекали наказу, що робити. Це було з самого ранку", — пояснив боєць.

Перша БМП Bradley поїхала відразу на танк, друга — вирушила на іншу позицію.

"Я почув спочатку від іншого екіпажу Bradley, що, "єлкі-палкі, це ж танк". Але в нас наказ: "не парся, він зараз засс*ть [злякається]", — зазначив боєць.

За його словами, ще одна Bradley кілька разів відкривала вогонь по Т-90, але виникли складнощі зі зброєю, і БМП довелося "відкотитися" назад. Після чого на зміну прийшла його БМП.

"Я розумію, що вибору немає: у мене наказ. Просто я якраз побачив, що той Bradley вистрілив, і одразу я навів на той сектор, це в Степовому. Я вже його вів, коли ми заїхали на вулицю, я просто увімкнув бронебійні — і давай йому накидати. Перше, що я розумів, бо сам грав у World of tanks, що мені потрібно якось зупинити його башту. Першу чергу я вистрілив йому просто під башту. Другою чергою намагався підпалити двигун. І намагався також у каток відстріляти. Але з катком у мене не вийшло, також вийшли складнощі з бронебійними. Але потім переключився на фугаси — і давай йому розбивати всі "тремплікси", все, що я знаю", — пояснив боєць із позивним LeeKaNS.

Bradley проти Т-90 Прорив

Він не знав, що протистоїть одній з останніх версій російських танків. Бій із Т-90 йшов на відстані 150-200 метрів.

Bradley не змогли атакувати ракетами

Ракети застосувати не вдалося через постійний рух. Загалом російський "Прорив" отримав одних тільки фугасних снарядів Bradley близько 250. За словами бійця 47-ї бригади, у Т-90, судячи з усього, виникли складнощі з баштою, можливо, її перезапускали.

"Я просто в потрібний момент потрапив туди, куди треба", — пояснив він. Башта у танка крутилася, а зі ствола йшов дим, це означало, що, по-перше, заряджений він не був, по-друге, що "у башті в нього типу пожежа". Можливо, це вказує на те, що танк міг бути пошкоджений ще однією Bradley або FPV.

Згодом у бесіді з американськими інструкторами бійцю сказали, що він вів прицільний вогонь по російському танку.

"Там були деякі нюанси, але це не можна сильно афішувати", — пояснив він.

"Моя зброя робить із них фарш"

Військовослужбовець розповів, що здебільшого доводиться протистояти російським БМП-1 і 2.

"Моя зброя робить із них фарш. У них немає тієї ж броні, БМП-3 я не бачив", — пояснив він.

Він також розповів, що Bradley, які час від часу доповнювалися танками ЗСУ, за два місяці в районі Бердичів знищили близько 40 одиниць російської бронетехніки.

Нагадаємо, що союзник НАТО передав Києвуаналоги JDAM із лазерним наведенням.

Також повідомлялося, що росіяни втрачають близько85% техніки та живої сили на Східному напрямку.

Источник материала
Поделиться сюжетом