19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як має діяти водій на перехресті: непросте завдання з ПДР
Як має діяти водій на перехресті: непросте завдання з ПДР

Як має діяти водій на перехресті: непросте завдання з ПДР

З кожним роком на дорогах з'являється все більше учасників дорожнього руху, тому питання безпеки під час руху стає все більш актуальним. Щодня тисячі водіїв стикаються з різними ситуаціями, в яких незнання ПДР могло б привести до непередбачуваних наслідків.

Учасники дорожнього руху це не лише автівки, а й велосипедисти, пішоходи та трамваї, поведінка яких також регулюється правилами. Щоб допомогти водіям краще зрозуміти нюанси проїзду перехресть, де є рейкові транспортні засоби, test_pdr.ua поділилися цікавим завданням.

У цій ситуації водій червоного автомобіля зобов’язаний:

  • А. Поступитися лише трамваю;
  • Б. Поступитися водію жовтого авто;
  • В. Поступитися і трамваю, і жовтому авто.

Для початку зверніть увагу на дорожні знаки, які ви бачите на картинці. Нас цікавить знак 2.1, що має вигляд перевернутого біло-червоного трикутника.

Він повідомляє, що водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що під’їжджають до нерегульованого перехрестя по головній дорозі. Щоб зрозуміти, яка саме дорога є головною, потрібно подивитися на табличку 7.8.

Вона не застосовується без знаків пріоритету та показує жирною лінією напрямок головної дороги на перехресті.

Згідно з табличкою, яка є на картинці, водій жовтого автомобіля перебуває на головній дорозі, тому згідно з правилом дорожнього руху 16.11 водій червоного авто має поступитися дорогою.

16.11 На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається другорядною дорогою, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

Однак трамвай, так само як і водій червоного авто, перебуває на другорядній дорозі, тому час звернутися до правила 16.12

16.12 На будь-якому нерегульованому перехресті трамвай, незалежно від напрямку його подальшого руху, має перевагу перед нерейковими транспортними засобами, що наближаються до нього по рівнозначній дорозі, крім перехресть, де організовано круговий рух.

Тому правильна відповідь В.

Раніше OBOZ.UA публікував схоже хитре завдання, але з іншим типом перехрестя.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом