Додатковий прибуток у пенсіонера: українцям пояснили, що буде з основними виплатами
Додатковий прибуток у пенсіонера: українцям пояснили, що буде з основними виплатами

Додатковий прибуток у пенсіонера: українцям пояснили, що буде з основними виплатами

Додаткові доходи пенсіонерів не впливатимуть на розмір їхніх пенсій, інформує позаштатна юристка видання "На пенсії" Вікторія Гусакова.

Розмір пенсійних виплат для людей похилого віку залежить від кількості років стажу й їхнього рівня заробітку. Інші доходи не впливають на суму пенсії. Згідно з законодавством України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", розмір пенсій визначається на основі заробітної плати страхованої особи та тривалості її трудового стажу. Отже, будь-які інші доходи не будуть впливати на розмір пенсійних виплат.

Відповідно до пояснень Вікторії Гусакової, особа може спокійно отримувати додаткові кошти, не хвилюючись про зміну розміру своєї пенсії. Та якщо пенсіонер має сумніви щодо можливості отримання додаткового доходу на свій пенсійний рахунок, Гусакова радить звернутися до банку, де відкритий особистий рахунок, і запитати, чи можливе отримання додаткових переказів та яка комісія за їх обслуговування.

Зокрема, вона наводить статтю 1066 Цивільного кодексу України, яка гарантує банку приймати й зараховувати кошти на рахунок клієнта та виконувати розпорядження щодо перерахування та видачі коштів, які надійшли на рахунок. Також вона зазначає, що кошти можна отримати в банку без картки, якщо особа пред'явить довідку про свій рахунок для отримання переказу.

Останні новини України:

Ціна на газ: у "Нафтогаз" оголосили, скільки треба платити з 1 квітня

Тариф на газ зросте з квітня, але не у всіх: які ціни встановлені в українських компаніях

Одноразова грошова допомога 5000 гривень: хто з українців може ії отримати

Теги по теме
Деньги выплаты
Источник материала
Поделиться сюжетом