Досвідчений механік показав, як перевірити двигун за секунди і заощадити на ремонті
Досвідчений механік показав, як перевірити двигун за секунди і заощадити на ремонті

Досвідчений механік показав, як перевірити двигун за секунди і заощадити на ремонті

Механік Скотті Кілмер, який працює в цій сфері вже 56 років, поділився цінною порадою для автомобілістів. Він розповів, як перевірити стан двигуна за кілька секунд, щоб заощадити чималу суму грошей. 

В одному з відео, опублікованих на YouTube-каналі Кілмер пояснив, що стан свічок запалювання може визначити, чи працює ваш двигун, і навіть виявити низку конкретних проблем. Якщо свічка запалювання має дещо бронзовий колір, але без слідів нагару, значить ваш двигун у хорошому стані. 

Водночас Скотті наголосив, що темніший колір навколо металевої котушки на свічці та накопичення нагару на ободі є ознаками того, що двигун спалює масло. Це свідчить про витік масла, який може мати кілька причин. Тож якщо ви побачили на свічках нараг масла, варто заїхати на СТО та перевірити автомобіль. 

Є ще одна ознака, яка може говорити про проблеми з авто. Так, Скотті показав одну свічку запалювання, яка була майже в новому стані. Але на кінчику ізолятора було помітно зміну кольору. Механік стверджує, що це свідчить або про забруднення палива, або про те, що паливний інжектор нерівномірно розподіляє його в циліндрі. 

Інші поради автомобілістам

Скотті Кілмер радить ніколи не ставити на автомобіль більші колеса, ніж передбачено виробником. Цей крок може й покращить зовнішній вигляд машини, але також призведе до коштовного ремонту. Зокрема, більші колеса можуть призвести до пошкодження підвіски.

Крім того, водії автомобілів із бензиновими і дизельними двигунами можуть "зруйнувати" життєво важливі деталі машини після простої помилки. Механік радить ніколи мити внутрішню частину своїх автомобілів, особливо моторний відсік, за допомогою мийки високого тиску.

Источник материала
Поделиться сюжетом