"Я не можу дихати": в США під час затримання копами помер афроамериканець
"Я не можу дихати": в США під час затримання копами помер афроамериканець

"Я не можу дихати": в США під час затримання копами помер афроамериканець

Чоловік чинив опір. Поліцейські скрутили його і поклали на підлогу та надягли кайданки. Один із правоохоронців протягом приблизно 30 секунд притискав чоловіка до підлоги, натискаючи коліном на верхню частину спини затриманого.

В США після затримання правоохоронцями помер темношкірий громадянин. Перед смертю він повідомив, що не може дихати. Про це пише ВВС.

Поліція Огайо опублікувала відеозапис затримання чоловіка. Судячи з оприлюднених кадрів, він кілька разів казав, що дихати не може. Американські ЗМІ в цій події виявили схожіть із загибеллю іншого громадянина Джорджа Флойда, яка призвела до масових протестів у США.

Йдеться про 53-річного Френка Тайсона, який втік після скоєння ДТП. Його затримали в одному з барів міста Кантон. До цього він сидів у в'язниці 24 роки у справі про викрадення та крадіжку. Він пробув на свободі тиждень.

Через смерть чоловіка влада оприлюднила відеозапис його затримання з камер правоохоронців, які проводили цю процедуру.

На одному із записів видно, як жінка, яка може бути відвідувачкою, або ж офіціанткою, відчиняє вхідні двері до закладу і кричить: "Будь ласка, приберіть його [Френка Тайсона] звідси, негайно".

Правоохоронці підійшли і почали його затримувати. Чоловік чинив опір. Поліцейські скрутили його і поклали на підлогу та надягли кайданки. Один із правоохоронців протягом приблизно 30 секунд притискав чоловіка до підлоги, натискаючи коліном на верхню частину спини затриманого.

На кадрах чути, як Тайсон повторює: "Я не можу дихати, злізьте з шиї", тоді як офіцер каже: "Заспокойтеся".

Далі на відео видно, як Тайсон якийсь час лежить обличчям донизу нерухомо, а правоохоронці в цей час розмовляють з очевидцями.

Потім на затриманого звернули увагу.

"Він дихає?" і "Чи є в нього пульс?" — невдовзі питають поліцейські.

Лише за кілька хвилин співробітники поліції зняли з Тайсона наручники та почали робити йому штучне дихання. Потім на місце події прибули парамедики.

Тайсон помер в одній із лікарень приблизно за годину.

У звіті поліції Кантона йдеться про те, що "незабаром після його затримання" поліцейські "зрозуміли, що Тайсон знепритомнів", і зробили йому штучне дихання.

Двох правоохоронців, які брали участь у затриманні, відсторонили від служби на час розслідування інциденту.

Офіційну причину смерті Тайсона не встановлено. В американських ЗМІ вже проводять паралель між цією подією та загибеллю афроамериканця Джорджа Флойдау 2020 році.

Нагадаємо, що 25 травня в Міннеаполісі при затриманні афроамериканця Джорджа Флойда він задушив його коліном. При цьому померлий повторював, що не може дихати. Винним у загибелі Флойда визнали поліцейського Дерека Шовіна, його засуджено до 22 років в'язниці.

Теги по теме
полиция Смерть больница задержание
Источник материала
Поделиться сюжетом