Народне свято 28 квітня: для кого цей день нещасливий
Народне свято 28 квітня: для кого цей день нещасливий

Народне свято 28 квітня: для кого цей день нещасливий

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда.

Свято 28 квітня вважається вдалим для останнього збору березового соку. Цей напій наші пращури вважали цілющим - ним відпоювали хворих і ослаблених людей, втирали в лоб дітям із лихоманкою. Жінки вмивалися ним для краси шкіри. Кожна людина знала, коли збирати березовий сік і як при цьому не нашкодити дереву.

У народне свято 28 квітня заведено збирати лікарські трави, квітки медунки і мати-й-мачухи, вільхові бруньки. Зібрані рослини засушували і використовували в народній медицині.

Чоловіки в це народне свято чистили й точили сільськогосподарський інвентар, оглядали вози, орали город. Однак до самих посівів поки не приступали, оскільки тривав період дощів. За прикметами, якщо посіяти овочі під час дощу, то влітку намучишся з бур'янами.

Жінки цього дня виводили на перший випас корів і кіз. Остання квітнева трава вважалася дуже корисною для травлення худоби.

28 квітня - вдалий день для пасічників. Успішно пройдуть будь-які турботи про бджіл. Однак нещасливим цей день вважається для шлюбу і вінчання, а також ремонту в будинку.

28 квітня - знак Зодіаку

Народжені сьогодні люди за знаком Зодіаку - Тельці. Іменинники цього дня за характером товариські, активні та багатозадачні. Мають план на будь-який випадок. Дуже серйозно ставляться до своїх обов'язків і обіцянок. У спілкуванні часто проявляють примхливість і впертість, але загалом позбавлені злоби.

Що не можна робити 28 квітня

Не можна проколювати ніс і вуха сьогодні.

Не носіть цього дня брудний, зношений, потертий одяг. Також не варто спати на брудній постільній білизні.

Не можна ловити рибу і раків.

Прикмети погоди 28 квітня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Небо ввечері червоне - до дощової та вітряної погоди.
  • З берези тече багато соку - до дощового літа.
  • Пішов дощ - до гарного врожаю ярих культур.
  • На які рослини сядуть бджоли, ті влітку добре вродять.
  • Якщо день ясний, а до вечора з'являються хмари, то скоро погода різко зміниться.
  • Птахи купаються в калюжах - до теплої і ясної погоди.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Источник материала
Поделиться сюжетом