Понад 250 жертв: ЗМІ опублікували останні кадри з літака до зіткнення з вулканом
Понад 250 жертв: ЗМІ опублікували останні кадри з літака до зіткнення з вулканом

Понад 250 жертв: ЗМІ опублікували останні кадри з літака до зіткнення з вулканом

За словами експертів, сигнал, що попереджає про небезпеку, пролунав у літаку всього за 6 секунд до катастрофи, тому шансів на порятунок не було ні в кого.

Далекого вже 1979 року в небі над Антарктикою трапилася жахлива трагедія — екскурсійний рейс авіакомпанії Air New Zealand, що вилетів з Окленда, врізався у вулканічну гору. Нещодавно фотографії та відео рейсу 901 потрапили в інтернет і про це написала Daily Star.

На знімках і кадрах показані останні хвилини життя пасажирів цього трагічного рейсу, який став однією з найбільших авіакатастроф Нової Зеландії. Усі 257 осіб на борту, включно із членами екіпажу, загинули буквально за секунди після того, як літак носом врізався у вулкан Еребус на острові Росс.

Фото: Google Maps

На кадрах, знятих у салоні літака, видно захоплених пасажирів, які знімають замерзлі шляхи Антарктики і горбисту вічну мерзлоту. Саме для того, щоб пасажири помилувалися цією красою, пілот-капітан Джим Коллінз пролетів крізь хмари і скинув літак на висоту близько 2000 футів, або трохи більше 600 метрів.

Фото: З відкритих джерел
Фото: З відкритих джерел

Водночас сигнал, що попереджає про небезпеку, пролунав у літаку лише за 6 секунд до катастрофи.

Експерти припустили, що пілот слідував тією самою траєкторією польоту, що й попередні успішні польоти, проте щось пішло не так. Літак прямував прямо до вулкана попереду, і шансів на порятунок не було.

Важливо Рейс у нікуди: літак 4 години кружляв у повітрі після того, як відмовила одна із систем

Нагадаємо, 23 квітня Фокус повідомляв, що пілот під кайфом намагався відключити двигуни літака на висоті 9,5 км.

Також Фокус писав 25 квітня, що дівчина покинула аеропорт в Іспанії, борючись за своє життя після того, як випила каву з комахами — у жінки стався анафілактичний шок.

Теги по теме
авиакатастрофа
Источник материала
Поделиться сюжетом