"Сподіваюсь, німцям не покажуть": ветеран АТО про заяву Пісторіуса щодо зброї Росії
"Сподіваюсь, німцям не покажуть": ветеран АТО про заяву Пісторіуса щодо зброї Росії

"Сподіваюсь, німцям не покажуть": ветеран АТО про заяву Пісторіуса щодо зброї Росії

Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий спростував заяву міністр оборони Німеччини Бориса Пісторіуса про те, що РФ вже виробляє більше зброї та боєприпасів, ніж їй потрібно на фронті, і накопичує це на складах.

"Я дуже сподіваюся, що нас не перекладатимуть німецькою мовою. Бо я чудово розумію, чого добивається міністр Пісторіус. Він хоче дуже правильних і хороших речей. Але саму цю його інформацію я змушений спростувати, сподіваюсь, що німцям це не покажуть", - сказав військовий аналітик в ефірі телемарафону.

На думку Дикого, Пісторіус з тих людей, хто розуміє, що Росія стала справжнім ворогом всього західного світу, і це реальна загроза як в роки "холодної" війни. Відповідно, він один з тих, хто стимулює європейців терміново вкладатися в свою оборонну промисловість і випускати зброю та боєприпаси. 

"Європейці не дуже на це ведуться: є політики, які це розуміють, але дуже багато хто не хоче відривати гроші від соціальних програм і перекидати їх на оборонку, і Пісторіус їх лякає. Він дає правильну страшилку, мовляв, поки ви хитаєтесь і вагаєтесь, Росія вже накопичує зброю не для цієї війни, а вже для наступної. Бо це очевидно, що, якщо буде наступна війна, то це вже з європейцями напряму", - зазначив Дикий. 

Він зазначив, що Росія дійсно зараз виробляє набагато більше зброї, аніж рік тому – щонайменше втричі більше. Проте при цьому вони поки що не покривають навіть своїх потреб в цій війні. 

"Навпаки, в них тануть складські запаси, і про чим складніші речі ми говоримо, тим швидше вони тануть. По бронетехніці в них насправді страшна для них ситуація. По снарядах їм перекривають дефіцит Північна Корея та Іран", - зазначив Дикий. 

Виробництво зброї в Росії - останні новини

Нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Росія вже виробляє більше зброї та боєприпасів, ніж їй потрібно на фронті, тому частина виготовленого накопичується на складах. За його словами, зі збільшенням витрат на озброєння та переведенням економіки на воєнні рейки "значна частина того, що виробляється, більше не йде на фронт, а потрапляє на склади". 

Військові аналітики вже неодноразово спростовували заяви російської пропаганди про значні темпи зростання виробництва зброї. Зокрема, військовий аналітик Олександр Коваленко зазначав, що всупереч заявам російської пропаганди, виробництво нових танків у Росії сьогодні майже відсутнє. 

Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом