Під Часовим Яром не вщухають "гарячі" бої: в ЗСУ розкрили ситуацію поблизу міста
Під Часовим Яром не вщухають "гарячі" бої: в ЗСУ розкрили ситуацію поблизу міста

Під Часовим Яром не вщухають "гарячі" бої: в ЗСУ розкрили ситуацію поблизу міста

Російські окупанти не рахуються із втратами в техніці та живій силі, намагаючись захопити Часів Яр, розповів речник ОСУВ "Хортиця".

Бахмутський напрямок залишається одним із найгарячіших на фронті. Росія продовжує спроби захопити Часів Яр та зосереджуює сили в районі Кліщіївки. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

За його словами, російські війська продовжують тиснути на Бахмутському напрямку, особливо на околицях Часового Яру. Попри постійні штурми, ЗСУ контролюють ситуацію.

"ЗСУ контролюють обстановку як в місті, так і навколо нього. Ворожої російської армії в місті немає", - розповів речник.

Волошин зазначив, що окупанти не рахуються із втратами в техніці та живій силі, намагаючись захопити Часів Яр.

"Ворог тактичних успіхів не мав, попри штурми всіма засобами. Подібна ситуація в населених пунктах Богданівка та Іванівське", - зазначив він.

Також Волошин розповів, що російські окупанти продовжують штурмувати Андріївку та Кліщіївку, намагаючись вирівняти лінію фронту. Найбільше штурмів на Часовоярівському напрямку росіяни провели в районі Білогорівки.

"В районі Кліщівки помічено збільшення кількості російських підрозділів", - додав військовий.

Російські війська зосереджують сили, щоб прорвати оборону західніше Бахмута та вийти до каналу "Сіверський Донець - Донбас". Далі окупанти планують захопити Часів Яр і створити умови для просування у бік Краматорської агломерації.

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, щоокупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що РФ готує новий наступ на травень-червень, оскільки збирає резерв із контрактників.

Ситуація на фронті - останні новини

Нагадаємо, в Очеретиному російські загарбники заблоковані і перебувають під вогневим контролем українських військ. За словами речника ОСУВ "Хортиця" Назара Волошина, українські захисники утримують дві третини Очеретиного та Соловйового.

Також ресурс DeepState повідомив, що російські війська окупували Семенівку і Соловйове, просуваючись із Авдіївки, з якої нещодавно відійшли українські захисники. Крім цього, окупанти просунулися в районі Новокалиновгоо, Іванівського та Кислівки.

Як повідомляв Главред, окупанти наступають в районі Часового Яру Донецької області, намагаючись створити умови для оперативного оточення міста. Згідно з останнім звітом ISW, бойові дії зосереджені в районах біля Богданівки на північний схід від Часового Яру, поблизу мікрорайонів Новий і Канал у східному Часовому Яру, на схід від Часового Яру біля Іванівського, а також у напрямку заповідника Ступки-Голубовського, Кліщіївки та Шумів.

Читате також:

Источник материала
Поделиться сюжетом