Українцям можуть допомогти з боргами за комуналку: куди треба звернутися
Українцям можуть допомогти з боргами за комуналку: куди треба звернутися

Українцям можуть допомогти з боргами за комуналку: куди треба звернутися

Українцям допоможуть позбутися боргів за комуналку за допомогою укладання договору реструктуризації, інформує Київська міська державна рада. Це дозволяє споживачам розраховуватися за борги частинами, уникнувши примусового стягнення через суд та ризику відключення послуг.

Реструктуризацію рекомендується проводити під час міжопалювального сезону, коли фінансове навантаження на споживачів менше. При укладанні договору враховуються індивідуальні можливості платежів кожного споживача.

Для укладання договору на реструктуризацію необхідно звернутися до сервісного центру Центру комунального сервісу та подати пакет документів, включаючи заяву, документи особи, документи на власність житла та реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Зазначено, що уряд скасував заборону на стягнення боргів за житлово-комунальні послуги з 24 лютого 2022 року, надаючи постачальникам право нараховувати пеню та навіть припиняти обслуговування у разі подальшої несплати.

Відключення вже застосовувалися до тих, хто має значні борги, і почалися з повідомлень про необхідність сплати, а потім надходили офіційні попередження за 10 днів до відключення. В окремих регіонах також блокують банківські картки громадян за борги за житлово-комунальні послуги.

Останні новини України:

Ціна на газ: у "Нафтогаз" оголосили, скільки треба платити з 1 квітня

Тариф на газ зросте з квітня, але не у всіх: які ціни встановлені в українських компаніях

Одноразова грошова допомога 5000 гривень: хто з українців може ії отримати

Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом