12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Більше не ходитимуть у злиднях: деяким українцям збільшать зарплати
Більше не ходитимуть у злиднях: деяким українцям збільшать зарплати

Більше не ходитимуть у злиднях: деяким українцям збільшать зарплати

Цього року українцям хочуть підвищити рівень заробітної плати в деяких професіях. За словами аналітиків, велика частина роботодавців в Україні планують збільшити розмір зарплати своїх співробітників приблизно на 11-15%.

Про це повідомляють на сайті Європейської бізнес-асоціації.

Українці, які минулого року отримували середню зарплату по країні, яка становить 17 442 гривень, після індексації виплат побачать зростання на 1 19-2 616 гривень. При цьому, аналітики стверджують, що про підвищення рівня зарплат кажуть 39% фахівців HR-департаменту.

Зарплатня в конверті / фото: Freepik

"72% учасників дослідження підтвердили, що в їхніх компаніях у 2024 році намічено підвищення рівня заробітної плати. Важливо зазначити, що 39% фахівців HR зазначили, що в їхніх компаніях планується збільшення рівня заробітної плати на 11–15%", — розповідають аналітики.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Водночас, 28% роботодавців розповіли про свої плани стосовно збільшення зарплати на 6-10%. У цьому випадку люди, які отримують середню зарплату, матимуть на 1 047-1 744 гривень більше. Також 13% розповіли про підвищення на 16-20%, тобто, на 2 791 – 3 488 гривень, а ось 2% роботодавців планують підвищили зарплату на 3 663 гривень.

Як повідомляли раніше, деякі категорії українських громадян можуть отримати надбавки до пенсій.

Як писав "Знай" раніше, в Україні планують підвищити рівень мінімальної заробітної плати.

Теги по теме
выплаты
Источник материала
Поделиться сюжетом