12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи видадуть паспорти за кордоном тим, хто подав заявку до нової постанови
Чи видадуть паспорти за кордоном тим, хто подав заявку до нової постанови

Чи видадуть паспорти за кордоном тим, хто подав заявку до нової постанови

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 23 квітня 2024 року. Відповідно до неї, будуть внесені зміни в процедуру отримання паспортних документів для чоловіків віком від 18 до 60 років за кордоном.

Що це за нові провила

Відтепер для звернення до закордонних філій ДП "Документ" потрібно враховувати наступні речі.

  • Заяви-анкети, подані з 25 квітня

Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи виключно в органах ДМС на території України, пересилання документів до закордонних філій ДП "Документ" не здійснюватиметься.

  • Категорії які зможуть отримати паспортні документи за кордоном

Ця можливість доступна тільки для осіб, визначених пунктами 2−1−2−3 та 2−7 Правил перетинання державного кордону громадянами України, за наявності відповідних документів.

Серед таких осіб: люди з інвалідністю; опікуни над особами з інвалідністю; батьки дітей з інвалідністю; особи, які потребують постійного догляду; супроводжуючі важкохворих дітей; особи зі складових сил оборони та безпеки; постраждалі внаслідок військової агресії Росії проти України, які виїхали на лікування за кордон.

  • Паспортні документи, не видані станом на 25 квітня 2024 року

Видача паспортних документів громадян, які подали заявки до зазначеної дати, відбувається у порядку, що діяв до набуття чинності Постанови № 443 після усунення технічних несправностей.

Що чекає на українських чоловіків без паспортів у Польщі

  • З 23 квітня дипломатичні відомства тимчасово призупинили надавати консульські послуги для військовозобов'язаних чоловіків за кордоном. У Польщі повідомили, що підуть на зустріч особам, які не встигли отримати паспорти.
  • Після того, як постанова Кабміну набула чинності, військовозобов'язані громадяни, які перебувають за кордоном, втратили можливість оформити паспортні документи. Спершу у Міноборони Польщі заявили, що українських чоловіків можуть депортувати на батьківщину. Втім, у МЗС країни запевнили, що цього не станеться.
  • Так, міністр закордонних справ Польщі Марчін Кєрвінський заявив, що для українськиї біженців продовжать тимчасовий захист, який спливає 30 червня.
Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом