12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Маск несподівано полетів до Китаю домовлятись про дозвіл на використання автопілота
Маск несподівано полетів до Китаю домовлятись про дозвіл на використання автопілота

Маск несподівано полетів до Китаю домовлятись про дозвіл на використання автопілота

Маск несподівано полетів до Китаю домовлятись про дозвіл на використання автопілота

Хоча у Tesla така функція є ще з 2020 року, в Кита її використання заборонене.

Генеральний директор Tesla Inc. Ілон Маск прилетів із неоголошеним візитом до Китаю у неділю, 28 квітня, аби обговорити розгортання програмного забезпечення Full Self-Driving, повідомляє Reuters.

Зареєстрований на SpaceX літак Gulfstream приземлився в Пекіні близько 14:00 за місцевим часом.

За даними Центрального телебачення Китаю, Маск уже зустрівся у Пекіні з головою Китайської ради сприяння міжнародній торгівлі Реном Хунбінем. Очікується, що він також зустрінеться з офіційними особами, щоб обговорити впровадження системи допомоги водієві Tesla, заявляє агентство із посиланням на поінформовані джерела.

Tesla працює над тим, щоб систему, яку вона називає Full Self-Driving або FSD, схвалити для нових ринків. У минулому його транспортні засоби були заборонені для використання на військових базах Китаю та деяких інших урядових об’єктах через камери, які використовуються в його системах допомоги водієві.

Удосконалені системи допомоги водієві, або автопілот, стають все більш поширеними на китайському ринку електромобілів, де Tesla постійно втрачає частку. Багато місцевих гравців, у тому числі Xpeng Inc. , Xiaomi Corp. і Huawei Technologies Co., використовують складні технології як пропозицію для своїх транспортних засобів, тоді як зниження цін конкурентами в галузі створює тиск на американську компанію.

Компанія випустила найбільш автономну версію свого програмного забезпечення чотири роки тому, але досі не зробила її доступною у Китаї, своєму другому за величиною ринку в світі.

Нещодавно Маск заявив, що Tesla може зробити FSD доступним для клієнтів у Китаї «дуже скоро». Під час візиту до Китаю Маск намагатиметься отримати дозвіл на передачу даних, зібраних у країні, за кордон для навчання алгоритмів для своїх технологій автономного водіння, сказало поінформоване джерело Reuters.

Цього місяця компанія заявила, що звільнить 10 % своїх працівників через падіння продажів і загостренням цінової політики на електромобілі, яку ведуть китайські бренди.

Також регулюючі органи автомобільної безпеки США заявили в п’ятницю, що вони розпочали розслідування щодо того, чи було адекватним відкликання Tesla понад 2 мільйонів автомобілів у США, оголошене в грудні для встановлення нових засобів захисту автопілота, після серії аварій.

Акції Tesla впали майже на третину з початку року через зростання стурбованості щодо траєкторії зростання виробника електромобілів. Минулого тижня Tesla повідомила про перше зниження квартального доходу з 2020 року, коли пандемія COVID-19 сповільнила виробництво та поставки.

Водночас минулого тижня Ілон Маск заявив, що Tesla представить нові, дешевші моделі, використовуючи поточні платформи електромобілів і виробничі лінії, а також запропонує нове «роботаксі» з технологією автономного керування уже 8 серпня.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны